Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 14 

ΜΑΘΗΜΑ 9 

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΩΡΑ

Πάλι μας έχει το κείμενό μας δύο φαινόμενα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Έπρεπε λοιπόν να τα χωρίσουμε και να ασχοληθούμε μεμονωμένα με το καθένα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην προχωρήσουμε και να μάθουμε καλά την ώρα.
Κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του ρολόι κι εγώ φρόντισα να υπάρχει ένα μεγαλύτερο στην τάξη για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς. Χωρίσαμε το ρολόι στη μέση και ζωγραφίσαμε το μισό (από το 12 ως το 6) με ροζ και το άλλο μισό με μπλε. Βάλαμε πάνω από το 12 τη λέξη ακριβώς, δίπλα στο 3 τις λέξεις και τέταρτο, κάτω από το 6 τις λέξεις και μισή και δίπλα στο 9 τις λέξεις παρά τέταρτο. 
Είπαμε ότι το ρολόι το διαβάζουμε με δύο τρόπους. 
α) Διαβάζουμε πρώτα τον μικρό δείκτη που μου δείχνει την ώρα και μετά τον λεπτό ανεβαίνοντας 5-5 από το 12. Έτσι λέμε 2:10, 2:15, 2:20....2:40, 2:45, 2:50 κ.ο.κ.
β) Διαβάζουμε πρώτα τον μικρό δείκτη που μου δείχνει την ώρα και μετά τον λεπτό. Αν ο λεπτός είναι στο ροζ κομμάτι βάζουμε μετά την ώρα τη λέξη και και ανεβαίνουμε 5-5 από το 12. Αν ο λεπτός είναι στο μπλε κομμάτι βάζουμε μετά την ώρα τη λέξη παρά και κατεβαίνουμε 5-5 από το 30 που είναι ο αριθμός 6. 
Πάμε να δούμε ένα βίντεο για να τα θυμηθούμε;
Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά το κατάλαβαν αλλά και πάλι χρειαζόμαστε εξάσκηση. Πάμε λοιπόν να παίξουμε.
Ρύθμισε εσύ τους δείχτες του ρολογιού εκεί που θέλεις και διάβασε την ώρα.
πηγή: teacherled.com
Πάτα τα κουμπιά για να δεις πώς αλλάζει η ώρα ανά 1, 5, 15, 30 ή 60 λεπτά. Μπορείς να διαβάσεις την ώρα;
πηγή: amblesideprimary.com
Σε αυτό το παιχνίδι μέτρα το χρόνο που χρειάστηκε ο βάτραχος για το ταξίδι του.
ΠΗΓΉ: jele.gr
Γύρνα τους δείκτες του ρολογιού για να δείξουν την ώρα που σου ζητά ο πιγκουίνος. Χρειάζεται να κάνεις δεξί κλικ όταν πιάνεις τον δείκτη και ξανά όταν τον αφήνεις. Μόλις τα καταφέρεις πάτα το Skip για να πας στο επόμενο.
πηγή: softschools.com
Παίξε με τον Πέρη και την Κάτια και κάνε εξάσκηση στην ώρα. Διάλεξε τον Πέρη που γράφει Η ώρα και ξεκίνησε.
Θα προλάβει το μυρμήγκι το τρένο; Διάλεξε την σωστή ώρα.
πηγή: jele.gr
Πάτα το πορτοκαλί κουμπί όσες φορές χρειαστεί για να μετακινηθεί ο δείκτης στην ώρα που σου ζητά. Κάνε το ίδιο και με το δείκτη των λεπτών. Μόλις τελειώσεις πάτα τον έλεγχο.
Αν πατήσεις την εικόνα παρακάτω θα μεταφερθείς στη σελίδα emathisi.weebly.com για να παίξεις κι άλλα παιχνίδια με την ώρα.
Κι αν γνωρίζεις πολύ καλά την ώρα και ψηφιακά μπορείς να παίξεις ακόμα περισσότερα παιχνίδια πατώντας εδώ.

Καλή διασκέδαση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου