Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 22 
ΜΑΘΗΜΑ 5 
Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ 

Θέλοντας να κλείσουμε ευχάριστα το σχολικό μας έτος ασχοληθήκαμε με τα παιχνίδια και μάλιστα αυτά που παίζονταν παλιά. Την αφορμή μας έδωσε το κείμενο του βιβλίου μας. Έτσι, γίναμε μικροί ρεπόρτερ, βρήκαμε τον παππού και την γιαγιά και τους ρωτήσαμε για τα παιχνίδια που έπαιζαν εκείνοι όταν ήταν μικροί.
Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι για να περάσουμε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας δεν χρειαζόμαστε μία οθόνη αλλά μία καλή παρέα, έναν ασφαλή δρόμο και πολλή φαντασία. Μάλιστα για να δώσω ένα παραπάνω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν είπαμε ότι, όσα παιχνίδια ήταν εφικτό, θα τα παίζαμε και στην τάξη. Δεν είμαστε μεγάλα παιδιά για να τα γράψουμε αναλυτικά και ολοκληρωμένα αλλά πιστεύω ότι η προσπάθειά μας είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Σας την παρουσιάζω όπως την παρουσίασαν τα παιδιά. 
Κι επειδή κρατάμε τον λόγο μας, αφιερώσαμε την τελευταία εβδομάδα στο να παίζουμε τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Ξεκινήσαμε με τους βόλους, 

έπειτα παίξαμε κισκιντάκι που μας άρεσε πολύ,

μετά πεντόβολα.




Παίξαμε αγαλματάκια ακούνητα, ζώα- φυτά αλλά και σκοινάκι, που με έκανε να θυμηθώ τα νιάτα μου. Δεν μπορούσα να αντισταθώ! Έπαιξα κι εγώ!!!
Παιδάκια μου, αντί να παίζουμε τάμπλετ και υπολογιστή όλο το καλοκαίρι διαλέξτε ένα από τα παρακάτω παιχνίδια που βρήκαμε στο you tube και ευχαριστηθείτε έξω! Παίξτε πετά-πετά ο γάιδαρος, το χαλασμένο τηλέφωνο, κουτσό, κρυφτό ή ό,τι άλλο σας αρέσει από τα παρακάτω βίντεο που μας παρουσιάζουν παιχνίδια που παίζανε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.









Καλά να περάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου