Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

 ΜΑΘΗΜΑ 2

 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ 

Σε κάθε δυσκολία της ζωής μας καταφεύγουμε στην προσευχή και στην επίκληση του Χριστού κάνοντας τον σταυρό μας, με την ελπίδα ότι Εκείνος θα μας ακούσει και θα μας βοηθήσει. Η ελπίδα και η πίστη μας δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ. Αν η προσευχή μας μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα λέμε ότι ήταν με την βοήθεια του Θεού. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε λέμε ότι ήταν θέλημα Θεού. Μα πιστεύω ότι η δύναμή μας να ξεπερνάμε οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίζεται στη ζωή μας είναι από μόνο του ένα θαύμα!Σε αυτό το μάθημα μιλήσαμε για το σύμβολο του χριστιανισμού, τον σταυρό και πώς βρέθηκε στα χέρια των χριστιανών. Είπαμε πότε κάνουμε τον σταυρό μας, πώς τον κάνουμε, γιατί χρησιμοποιούμε τρία δάκτυλα. Αναφέραμε τι λέμε όταν κάνουμε τον σταυρό μας και τι σημαίνουν τα λόγια αυτά. 
Στο δεύτερο σκέλος μάθαμε για το πώς βρέθηκε ο σταυρός του Χριστού. Μπορείς να θυμηθείς την ιστορία που είπαμε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.
Βρήκα όμως και μία πολύ ωραία παρουσίαση συναδέλφων από το 1ο Δ.Σ Λουτρακίου με πλούσιες πληροφορίες και εικόνες που αξίζει να την δούμε και να την διαβάσουμε.
Πάτα πάνω στην εικόνα για να απαντήσεις σωστά στην ερώτηση από το μάθημά μας.
Κι εδώ μπορείς να πατήσεις πάνω στην εικόνα για να ακούσεις το Απολυτίκιο των αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης. Μόλις σου ανοίξει η καρτέλα πάτα ξανά την εικόνα της νέας καρτέλας.
Κι εδώ μπορείς να κάνεις ξανά την άσκηση του βιβλίου μας ζωγραφίζοντας όπως θέλεις τους σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου