Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ

Ο μικρός ραφτάκος ονειρεύεται να ζήσει αυτά που τόσο καιρό του διηγείται ο παππούς του από τα ταξίδια του. Ετοιμάζεται και πάει στην Πόλη για να δουλέψει σε ένα ραφτάδικο.Αλήθεια,  ξέρεις ποια είναι η Πόλη; Η Πόλη είναι η Κωνσταντινούπολη που βρίσκεται στην Τουρκία. Υπήρξε πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Αν θέλεις να διαβάσεις και να μάθεις περισσότερα για την Κωνσταντινούπολη πάτα την εικόνα της Βικιπαίδεια για να μεταφερθείς στη σελίδα της. 
Πάμε να τη δούμε και στο χάρτη; Πάτα την εικόνα παρακάτω και ταξίδεψε με το ποντίκι σου στην Τουρκία. Προσπάθησε να βρεις την Κωνσταντινούπολη.
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει και το μάθημά μας, είναι η Αγία Σοφία. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για την Αγία Σοφία.
πηγή εικόνας:Βικιπαίδεια
Μα δεν αρκεί να τη βλέπουμε μόνο από φωτογραφίες... Αφού δεν μπορούμε να τη δούμε από κοντά πάμε να την επισκεφτούμε από μία εικονική περιήγηση. Απλά πάτα την εικόνα παρακάτω και ταξίδεψε.
Το κείμενο είναι απόσπασμα από το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον". Έχει και συνέχεια το βιβλίο μας αλλά αν θέλεις να το διαβάσεις ακριβώς όπως γράφτηκε πάτα την εικόνα του Σπουδαστήριου Νέου Ελληνισμού που βρίσκεται από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου