Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενέργεια χρειάζονται και ο άνθρωπος και τα φυτά για να μεγαλώσουν και αναπτυχθούν. Ενέργεια χρειάζονται και τα άψυχα αντικείμενα για να κινηθούν. Και μπορεί τα άψυχα αντικείμενα να κινούνται με βενζίνη, όπως το αυτοκίνητο ή με μπαταρίες, όπως τα παιχνίδια μας, αλλά ο άνθρωπος και τα φυτά χρειάζονται τροφή.
Τα φυτά για να μεγαλώσουν και αναπτυχθούν παίρνουν ενέργεια από τον ήλιο και με τη βοήθεια κι άλλων συστατικών φτιάχνουν την τροφή τους. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς φτιάχνουν τα φυτά την τροφή που χρειάζονται.
Αντίστοιχα οι άνθρωποι παίρνουν την ενέργειά τους από την τροφή τους. Για να μπορέσουμε να παίρνουμε όλα τα καλά συστατικά που χρειαζόμαστε για τον οργανισμό μας πρέπει να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Σε αυτό μας βοηθά η πυραμίδα της διατροφής. Μάθε περισσότερα από την παρουσίαση του Φωτόδεντρου παρακάτω.
Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα συστατικά των τροφών από το παρακάτω παιχνίδι στο Φωτόδεντρο. Στο τέλος μπορείς να κάνεις ένα κουίζ για να δεις πόσο καλά τα έμαθες.
Μετά από όλα αυτά που έμαθες πάμε να παίξουμε στο Φωτόδεντρο. Στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πυραμίδα διατροφής.

Και στα δύο τελευταία μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μεσημεριανό ή ημερήσιο πρόγραμμα γευμάτων.

Αν θέλεις να παίξεις κι άλλο με τη διατροφή πήγαινε στις ετικέτες δεξιά και διάλεξε Διατροφή project.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου