Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΜΑΘΗΜΑ 42 

ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΔΑΣ 

Αυτό το μάθημα το σπάσαμε σε μικρότερα κομμάτια για να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε όσο γίνεται καλύτερα. Το πρώτο μας κομμάτι εστίασε στο πάτημα στην δεκάδα.
Για να μπορέσουν τα παιδιά να το καταλάβουν καλύτερα μάθαμε ένα παραμύθι που μας βοήθησε πολύ και το επαναλαμβάναμε, ειδικά στην αρχή, κάθε φορά που θέλαμε να κάνουμε μία πρόσθεση με υπέρβαση δεκάδας. 
Book titled 'ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΚΑΔΑΣ'Read this book made on StoryJumper
Αφού κάναμε τις αντίστοιχες ασκήσεις του βιβλίου και του τετραδίου για να εξοικειωθούμε με τη μορφή που το έχει το βιβλίο μας κάναμε την παρακάτω άσκηση από τον διαδραστικό. 

πηγή: users.sch.gr/antafou

Αφού αυτό το κατακτήσαμε προχωρήσαμε στο να εντοπίζουμε το ζευγαράκι του 10 μέσα σε μία πρόσθεση 3 ψηφίων, π.χ. 7+2+3. Εξάσκηση κάναμε στην τάξη με το παρακάτω παιχνίδι.

πηγή: wordwall.net
Στη συνέχεια μάθαμε έναν πιο γρήγορο τρόπο. Βάζαμε τον μεγάλο αριθμό στο μυαλό μας και τον μικρό στα δάχτυλά μας και μετρούσαμε με αφετηρία τον αριθμό του μυαλού μας. Για περισσότερη εξάσκηση παίξαμε τα παρακάτω παιχνίδια.
πηγή: wordwall.net

Έλα να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο για να δούμε όλα όσα μάθαμε σε αυτό το μάθημα.
Και τώρα ώρα για περισσότερο παιχνίδι! Θυμόμαστε το παραμυθάκι μας και παίζουμε με την Ξεκούρδιστη τάξη.
Βρες το κρυμμένο δεκαράκι και κάνε γρήγορα τις προσθέσεις.
πηγή: jele.gr
πηγή: wordwall.net

πηγή: Wordwall.net
Τα παρακάτω παιχνίδια είναι από τη σελίδα wordwall.net. Τα παίζουμε με τον γρήγορο τρόπο. Το μεγάλο στο μυαλό μου το μικρό στα δάχτυλά μου.






Τα τελευταία παιχνίδια έχουν λίγο από όλα!!


πηγή: math-play.com

πηγή: jele.gr
Για να παίξεις όμως κι άλλα, πάρα μα πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια μπορείς να πας από τις Ετικέτες δεξιά και να διαλέξεις εκείνη που λέει "Παιχνίδια πρόσθεσης με υπέρβαση δεκάδας" ή να πατήσεις ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική ιδέα αυτό το παραμύθι! Πρώτη φορά το έδειξα φέτος στα πρωτάκια μου και βοήθησε πάρα πάρα πολύ! Συγχαρητήρια! Κατεργάρη Μίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή