Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 37 

ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΙΚΟΥΣ 


Με βάση τις γνώσεις μας για προσθέσεις κι αφαιρέσεις τετραψήφιων αριθμών προχωρήσαμε και στις αντίστοιχες πράξεις των δεκαδικών.
Για να το κρατήσουμε όσο πιο απλό μπορούσαμε μάθαμε ότι οι προσθέσεις κι οι αφαιρέσεις δεκαδικών αριθμών γίνονται ακριβώς όπως οι πράξεις με τους ακέραιους που έχουμε μάθει, σαν να μην υπάρχει εκεί το κόμμα. Μόλις ολοκληρώσουμε την πράξη βάζουμε το κόμμα στο αποτέλεσμα κάτω από τη θέση στην οποία βρίσκεται και από πάνω. Μεγάλη προσοχή! Οι αριθμοί πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένοι ώστε το ένα κόμμα να είναι ακριβώς κάτω από το άλλο. Κάνε το παρακάτω κουίζ από τη σελίδα inschool.gr για να δεις αν αυτοί οι αριθμοί είναι σωστά τοποθετημένοι.
Από την ίδια σελίδα κάνουμε το παρακάτω κουίζ για τη στοίχιση και στις δύο πράξεις.
Πάμε να κάνουμε κι άλλη εξάσκηση; Πάτα την εικόνα παρακάτω για να μεταφερθείς στην σελίδα Ποδήλατο και να κάνεις προσθέσεις με διάφορους τρόπους.
Κάνε το ίδιο και με τις αφαιρέσεις από την ίδια σελίδα.
Κι εδώ πάτα το κουμπί τις εκκίνησης και κάνε ανακατεμένες προσθέσεις κι αφαιρέσεις με δεκαδικούς αριθμούς.
πηγή: cemc2.math.uwaterloo.ca
Το αγαπημένο μου το κράτησα για το τέλος. Με βάση όσα έμαθες για την πρόσθεση και την αφαίρεση των δεκαδικών οδήγησε τις κουκουβάγιες στα σωστά δωμάτια του ξενοδοχείου.
πηγή: mrnussbaum.com
Για να παίξεις περισσότερα παιχνίδια πρόσθεσης κι αφαίρεσης δεκαδικών πήγαινε δεξιά στις ετικέτες και διάλεξε την ομάδα με τα Παιχνίδια δεκαδικών αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου