Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ 

Ξεκινήσαμε την κυκλοφοριακή αγωγή μας γνωρίζοντας τα μεταφορικά μέσα. Αφού τα κατατάξαμε σε ομάδες ασχοληθήκαμε με την κάθε μία ξεχωριστά. Πρώτα είδαμε τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε στην ξηρά. 
Κι αυτά τα κατατάξαμε με τη σειρά τους σε ομάδες. Είδαμε τα επιβατικά,αυτά που μεταφέρουν επιβάτες, και τα μεταφορικά, αυτά που χρησιμοποιούνται για μεταφορές προϊόντων και για επαγγελματικούς σκοπούς. Τα επιβατικά τα χωρίσαμε επίσης σε δύο ομάδες: τα ιδιωτικά και τα μέσα συγκοινωνίας.
Ας τα πιάσουμε όμως με τη σειρά.
Στα ιδιωτικά επιβατικά κατατάξαμε το αυτοκίνητο, το πατίνι, το ποδήλατο, το τροχόσπιτο και τη μηχανή. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να ακούσεις το μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη Η Ποδηλάτισσα.
Άκουσε κι αυτό το τραγούδι για το ποδήλατο.
Στα μέσα συγκοινωνίας κατατάξαμε το λεωφορείο, το τραμ, το μετρό, το τρένο κ.α. Θες να παρακολουθήσεις ένα βίντεο για τα τρένα;
Σε αυτό το βίντεο μπορείς να δεις το μουσείο σιδηροδρόμου. 
Κι εδώ μπορείς να δεις ένα βίντεο για τα τραμ και τα μετρό.
Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις μία ωραία εκπομπή για τα τρένα και πώς λειτουργούν. Είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια.



Στα μέσα μεταφοράς βάλαμε την νταλίκα, το φορτηγό, το βυτιοφόρο και στα επαγγελματικά το τρακτέρ, τον γερανό, την μπουλντόζα και κάποιοι είπαν και την καντίνα. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο και δες όλα τα μέσα μεταφοράς της ξηράς.
Αναφερθήκαμε επίσης στα μέσα έκτακτης ανάγκης. Είδαμε το ασθενοφόρο, το πυροσβεστικό και το περιπολικό και μάθαμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο όταν τα συναντάμε. Θυμηθήκαμε επίσης τους αριθμούς της κάθε υπηρεσίας αλλά και το τι στοιχεία πρέπει να δίνουμε όταν τις καλούμε. Θέλεις να παρακολουθήσεις ένα βίντεο για τα περιπολικά;
Κι εδώ μπορείς να δεις ένα βίντεο για το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος.
Με όλες αυτές τις πληροφορίες η ομάδα των παιδιών για τα μέσα μεταφοράς της ξηράς έφτιαξαν το παρακάτω κολάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου