Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΣΑΟΥΛ  

Ακολουθώντας το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά διαβάσαμε την ιστορία του Δαβίδ, τον μικρό γιο του Ιεσσαί, και του βασιλιά Σαούλ. Ο Σαούλ συμπάθησε αμέσως τον Δαβίδ, τον βοσκό από την Βηθλεέμ και ο Δαβίδ έγινε γρήγορα αγαπητός σε όλους. Στην τάξη διαβάσαμε το κείμενο της Παλαιάς διαθήκης για τον Δαβίδ και τον Γολιάθ. Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις ένα βίντεο με αυτή την ιστορία.
Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις και το παρακάτω βίντεο για τον Δαβίδ και τον Γολιάθ που είναι πιο σύντομο.
Πάτα την παρακάτω εικόνα και προσπάθησε να βρεις τον Δαβίδ και τον Γολιάθ μέσα στις εικόνες.
πηγή : Φωτόδεντρο
Μετά τη νίκη του ο Δαβίδ έγινε το σύμβολο της λεβεντιάς και της ανδρείας και ο Σαούλ τον έκανε αρχηγό του στρατού. Σιγά- σιγά όμως ο Σαούλ άρχισε να ζηλεύει τον Δαβίδ και να φοβάται ότι θα του πάρει τον θρόνο. Ώσπου τελικά τον μίσησε. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς τελειώνει η ιστορία του Δαβίδ και του Σαούλ.
Κι εδώ μπορείς να ξεφυλλίσεις την ιστορία του Δαβίδ από το Φωτόδεντρο.
Αφού διαβάσαμε τα δύο αυτά κείμενα προσπαθήσαμε να βρούμε λέξεις που δείχνουν συναισθήματα και τις γράψαμε στον πίνακα. Συζητήσαμε για το ποια από αυτά τα συναισθήματα τα έχουμε νιώσει κι εμείς και πώς τα διαχειριστήκαμε. Δώσαμε έμφαση στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αποφύγουμε διαπληκτισμούς και καυγάδες. Τα παιδιά έβγαλαν στο τέλος το συμπέρασμα ότι έπρεπε να συγχωρούν όπως ο Δαβίδ συγχωρεί τον Σαούλ. 
Στη συνέχεια βάλαμε μία καρέκλα στη μέση της τάξης κι ένα παιδί υποδύθηκε τον Γολιάθ. Τα υπόλοιπα παιδιά του έκαναν ερωτήσεις σχετικές με τις πράξεις του, τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις και τέλος, στα συναισθήματα που του προκάλεσαν. Το ίδιο κάναμε και με τον Δαβίδ. Έτσι συγκρίναμε τους δύο χαρακτήρες και κρίναμε ποιος από αυτούς είχε την πιο σωστή συμπεριφορά και τι κέρδισε από αυτήν. 
Η δραστηριότητα αυτή άρεσε πολύ στα παιδιά και πιστεύω πως κατέκτησαν τους στόχους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου