Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Πλέον καθημερινά χρειάζεται να μετακινηθούμε από το σπίτι μας για να πάμε στη δουλειά μας, για ψώνια, για μία βόλτα, σε μία δραστηριότητά μας και το σημαντικότερο για το σχολείο μας. Άλλες φορές, για αυτές τις μετακινήσεις μας, χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας, τα ποδήλατά μας, τις μηχανές μας ή είμαστε πεζοί. Σε ορισμένα χωριά της Κρήτης για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο χρειάζεται να ξεκινούν δύο ώρες νωρίτερα γιατί το σχολείο τους είναι μακριά, σε κάποιο άλλο χωριό. Τι κίνδυνοι όμως παραμονεύουν σε αυτές τις μετακινήσεις μας;
Τα παιδιά έκαναν μία μικρή έρευνα μέσα στην τάξη για να δουν με ποια μέσα έρχονται οι περισσότεροι μαθητές στο σχολείο. Χωριστήκαμε σε ομάδες ανάλογα την απάντησή μας και κάθε ομάδα ανέφερε τους κινδύνους που υπάρχουν. Μοιράστηκαν εμπειρίες τους σχετικές. 
Η έρευνα στη συνέχεια μεταφέρθηκε έξω από την τάξη για να διαπιστώσουμε αν ο δρόμος του σχολείου μας είναι μέτριας ή μεγάλης κυκλοφορίας. Μετά την εξαγωγή των συμπερασμάτων μας προσπαθήσαμε να βρούμε τι μας βοηθά να μετακινούμαστε με ασφάλεια στο δρόμο. Ακούσαμε διάφορους ήχους που προειδοποιούν για κίνδυνο και συζητήσαμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε. 
Έπειτα συζητήσαμε για το πώς οδηγούμε όταν έχουμε αργήσει και τι θα ήταν σωστό σε αυτή την περίπτωση να κάνουμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε πράγματα στους δρόμους που βοηθούν την ασφάλειά μας. Η συζήτηση εστιάστηκε στα πεζοδρόμια, στα φανάρια και στις διαβάσεις. 
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε την μακέτα μας στην οποία βάλαμε πολλές διαβάσεις. 
Σιγά- σιγά θα την βάψουμε, θα τις προσθέσουμε τα κτίρια, φανάρια και σήματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου