Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

Πολλά φυτά, όπως και τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι, χρειάζεται να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους για να επιβιώσουν. Ανάλογα με την εποχή ή τον τόπο που ευδοκιμούν μεταβάλλονται. Κάποια ρίχνουν τα φύλλα τους, άλλα συγκρατούν νερό για τις δύσκολες μέρες κι άλλα έχουν πλατιά φύλλα για να μπορούν να φωτοσυνθέτουν.Πάτησε την εικόνα παρακάτω για να παρατηρήσεις τον πλάτανο.
Πηγή: Φωτόδεντρο
Ο πλάτανος είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που ενώ μεγαλώνει στις όχθες των ποταμών μπορεί να ζήσει και σε στην ξηρασία. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για τον πλάτανο.
πηγή: Βικιπαίδεια
Τώρα πάτα και την εικόνα παρακάτω για να δεις το πεύκο και τις διαφορές που έχει από τον πλάτανο.
πηγή: Φωτόδεντρο
Τα πεύκα σε αντίθεση με τον πλάτανο είναι αειθαλή και αγαπούν το φως ενώ μπορούν να ζήσουν και με ξηρασία.  Για να μη χάνουν νερό έχουν φύλλα σαν βελόνες. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για το πεύκο.
πηγή: Βικιπαίδεια
Πολλά είναι ακόμα τα φυτά που αντέχουν σε ξηρούς τόπους κι άλλα που ζουν σε τροπικά δάση. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να δεις φυτά και σε άλλους τόπους.
πηγή: Φωτόδεντρο
Όπου κι αν φυτρώνουν τα φυτά χρειάζονται αέρα, νερό και ήλιο για να μεγαλώσουν. Και για να μπορέσουν να τα αποκτήσουν διαμορφώνονται ανάλογα. Τώρα που ξέρεις για φυτά και σε άλλους τόπους βοήθησε τον γρύλο να φτιάξει τον πίνακά του.
πηγή: jele.gr 
Και μιας και μιλήσαμε για το πεύκο παίξε το παρακάτω παζλ και φτιάξε ένα πευκοδάσος.
πηγή: oikoskopio.gr
Τώρα βρες τι φυτρώνει πού. Σύρε τις εικόνες στη σωστή θέση του βουνού.
πηγή: oikoskopio.gr 
Τι θα έλεγες για μια μικρή επανάληψη στα φυτά τώρα που τα ολοκληρώσαμε; Κάνε τα δύο παρακάτω κουίζ από το Φωτόδεντρο και τσέκαρε τις γνώσεις σου στα φυτά. Το δεύτερο είναι λιγουλάκι πιο δύσκολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου