Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδεχτήκαμε αυτό το μάθημα και είχαμε πολλά να δούμε και να πούμε. Ειδικά τα αγόρια της τάξης μας είχαν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα  της ρομποτικής μιας και είναι ένα από τα ενδιαφέροντά τους. Αυτό που σε όλα όμως τα παιδιά συμφώνησαν είναι ότι θα αγόραζαν σίγουρα ένα ρομπότ που θα τους έκανε τα μαθήματα!!!!!
Τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας προκειμένου να κάνουν την ποιότητά της καλύτερη. Ήδη χρησιμοποιούνται ρομπότ στην ιατρική, στις φυσικές επιστήμες και αλλού. Η τεχνολογία ολοένα και προχωράει ώστε τα ρομπότ να πράττουν, να φέρονται αλλά και να μοιάζουν με ανθρώπους. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις ένα ρομπότ σε δράση που λέγεται ASIMO.
Ο ASIMO μπορεί επίσης να χορεύει, να χαιρετά ακόμα και να παίζει μπάλα. 
Και μην σας φαίνεται παράξενο αν κάποια στιγμή πάτε σε μία εταιρεία και σας εξυπηρετήσει ένα ρομπότ που μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.
Στην Ιαπωνία γίνονται εκθέσεις για να επιδείξουν την καινούρια τεχνολογία με ρομπότ. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις ρομπότ που απλώνουν ακόμα και ρούχα.
Με όλα αυτά μπορούν να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν χάσει κάποιο μέλος του σώματός τους, που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και να αυτοεξυπηρετηθούν. Επίσης βοηθούν στην παραγωγή προϊόντων αλλά και στην ιατρική αφού μπορούν να χειρουργήσουν με ακρίβεια. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι τα ρομπότ είναι για να βοηθούν τους ανθρώπους κι όχι να τους αντικαταστήσουν. 
Η NASA χρησιμοποιεί πολλές φορές ρομπότ για τις αποστολές της στο διάστημα προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες της. Αν θέλεις να δεις πώς στέλνει η NASA ένα ρομπότ στο διάστημα και τι κάνει αυτό εκεί παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο.
Αν σε ενδιαφέρουν οι αποστολές στο διάστημα μπορείς να παρακολουθήσεις και τα δύο παρακάτω βίντεο από την εκπαιδευτική τηλεόραση. 

Όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο θα εξελίσσονται τα ρομπότ και που ξέρετε! Ίσως κάποτε να δημιουργήσουν κι ένα ρομπότ που να λύνει τις ασκήσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου