Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (1) 
ΡΗΜΑΤΑ ΣΕ -ΕΙΤΕ 

Ένα σύγχρονο μέσο συγκοινωνίας που εξυπηρετεί καθημερινά πολύ κόσμο αλλά παράλληλα κι ένα κέντρο πολιτισμού είναι το Αττικό μετρό. Κάποια από τα παιδιά μου δεν είχαν την τύχη να το επισκεφτούν ενώ κάποια άλλα το είχαν ήδη χρησιμοποιήσει αφήνοντάς τους ενθουσιασμένους.
Έτσι στην τάξη παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο για να έχουν μία άποψη και τα παιδιά που δεν είχαν μπει ή δει το μετρό. Το πρώτο βίντεο μας ξεναγεί στους χώρους των σταθμών.
Κι αυτό το βίντεο μας ξεναγεί στο εσωτερικό του τρένου.
Το Μετρό αποτελεί και κέντρο πολιτισμού καθώς κατά την κατασκευή του πραγματοποιήθηκε και μία μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή όπου βρέθηκαν πολλά ευρήματα, τα οποία εκθέτονται σε σταθμούς του. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να μάθεις περισσότερα.
πηγή: Φωτόδεντρο
 Στο Μετρό είναι πολύ εύκολο να κινηθεί κανείς ακόμα κι αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά. Σε αυτό βοηθάει και η επίσημη ιστοσελίδα του όπου μας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Αντίστοιχη σελίδα έχουν και οι Σταθερές συγκοινωνίες Α.Ε. Πάτα την εικόνα παρακάτω.
Αν περιηγηθείς λιγάκι θα δεις ότι μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα δρομολόγια, τα εισιτήρια και χρήσιμες οδηγίες. Θέλοντας να κάνουμε επανάληψη στην προστακτική και να δώσουμε προσοχή στην ορθογραφία των ρημάτων που μας δίνουν οδηγίες ανοίξαμε την σελίδα για τις χρήσιμες οδηγίες και τα εντοπίσαμε. Πάτα ξανά την εικόνα παρακάτω για να τα δεις.
Παρατηρήσαμε ότι όλα αυτά τα ρήματα που μας δίνουν οδηγίες τελειώνουν σε -ειτε και γράφονται με (ει). Διάβασε το κόμικ παρακάτω για να μάθεις να χρησιμοποιείς το Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου