Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΛΩΣΣΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1
ΜΑΘΗΜΑ 1

Η Χαρά, ο Αρμπέν, ο Λουκάς και η Γαλήνη πηγαίνουν ξανά στο σχολείο αφού το καλοκαίρι έχει τελειώσει. Σκέφτηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι συλλαβισμού που τους έμαθε η περσινή τους δασκάλα. Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς τη γραμματική μας με τους κανόνες συλλαβισμού.
Στην τάξη μιλήσαμε κι εμείς για τις δικές μας διακοπές που τελείωσαν. Μετά από πολλές επαναλήψεις μπήκαμε επιτέλους στο βιβλίο. Αν  θέλεις να παίξεις ένα μικρό παιχνίδι επανάληψης από τη σελίδα jele.gr πάτα την παρακάτω εικόνα.
 Οι διακοπές τελειώνουν

Επίσης μπορείς να φτιάξεις λεξούλες παίζοντας το παρακάτω παιχνίδι από την Πολύχρωμη τάξη.
Στη συνέχεια διαβάσαμε το κείμενο και ανακαλύψαμε κάποιους κανόνες συλλαβισμού μέσα από το παιχνίδι των παιδιών. Μιλήσαμε για τη σημασία του συλλαβισμού. Γιατί πρέπει να ξέρουμε να συλλαβίζουμε σωστά;
Ο συλλαβισμός μας χρησιμεύει για να χωρίζουμε σωστά τις λεξούλες όταν δεν μας χωρούν σε μια γραμμή και χρειάζεται να κατεβούμε από κάτω. Από το http://sofiaadamoubooks.blogspot.gr βρήκα δύο πολύ ωραίες κάρτες με τους κανόνες συλλαβισμού.


Μπορείς να κάνεις εξάσκηση στον συλλαβισμό παίζοντας τα παρακάτω παιχνίδια. Απλά πάτα την εικόνα. Το πρώτο είναι από τη σελίδα jele.gr.
 Ο αντίλαλος

Κι ένα από την Πολύχρωμη τάξη.
Συλλαβισμός


Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου