Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

ΜΑΘΗΜΑ 6

ΤΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ


Ενδιαφέρον μάθημα! Έμαθα κι εγώ κάτι από αυτό που δεν το ήξερα. Μετά την ανάλυση του κειμένου ρώτησα τα παιδιά αν θα τους άρεσε να υπήρχε στ' αλήθεια ένα κυλιόμενο πεζοδρόμιο και ο Χαράλαμπος μου είπε: "Μα υπάρχει κυρία, στο Παρίσι".
Έψαξα λοιπόν, Χαράλαμπε, και το βρήκα. Υπήρχε στ' αλήθεια το κυλιόμενο πεζοδρόμιο στο Παρίσι και μάλιστα το 1889. Σε ευχαριστώ. Γι' αυτό σου αφιερώνω το παρακάτω βίντεο.

Έπίσης μπορείς να δεις κι αυτό το βίντεο για τον συγγραφέα Τζιάνι Ροντάρι που παρουσιάζει τα έργα και την βιογραφία του. Ανάμεσα στα έργα του θα δεις και το βιβλίο που πήραν το μάθημά μας "Παραμύθια από το τηλέφωνο".

Σε αυτό το μάθημα παίξαμε κι ένα απλό αλλά διασκεδαστικό παιχνίδι. Το παρουσίασα σαν το παιχνίδι της ταχύτητας. Έδωσα σε κάθε παιδί ένα συννεφάκι με ανακατεμένες συλλαβές κι έπρεπε να γράψουν στο Πρόχειρό τους την λέξη που κρυβόταν. Μόλις τελείωναν σήκωναν το συννεφάκι κι εγώ τους έδινα το επόμενο. Το παιχνίδι κράτησε 5 λεπτά και το παιδί που είχε βρει σε αυτόν τον χρόνο τις περισσότερες λέξεις κέρδιζε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου