Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

ΜΑΘΗΜΑ 2- ΤΑ ΦΥΛΛΑ


Το δεύτερο μάθημα της Γλώσσας είναι ένα ποίημα της Φιλίσας Χατζηχάνα με τίτλο"Τα φύλλα". Πριν ξεκινήσουμε παίξαμε τον δημοσιογράφο που μας θύμισε τι είδαμε στο προηγούμενο μάθημα. Έπειτα παρατηρήσαμε την εικόνα. Τα παιδιά παρατηρώντας τα πεσμένα φύλλα του δέντρου και το χρώμα τους επισήμαναν ότι πρόκειται για το φθινόπωρο.
Στη συνέχεια διαβάσαμε τον τίτλο και κάναμε υποθέσεις.
Πηγή εικόνας:anthipatsouri.wordpress.com

Διαβάσαμε το μάθημα με διάφορους τρόπους με την βοήθεια των καρτέλων μας κι αφού απαντήσαμε σε ερωτήσεις κατανόησης  σκεφτήκαμε πώς μπορούν να ταξιδέψουν τα φύλλα και πού άλλου θα μπορούσαν να πέσουν. Τα παιδιά εύστοχα απάντησαν ότι τα φύλλα ταξιδεύουν με τον αέρα. Έτσι παίζοντας το ρόλο του φυσήξαμε δυνατά για να τα στείλουμε κι εμείς μακριά. Ακούγοντας το Φθινόπωρο του Βιβάλντι κουνηθήκαμε σαν τα φύλλα που ταξιδεύουν...
Πήραμε κι εμείς φθινοπωρινά φυλλαράκια μόνο που αυτά είχαν πάνω τους αριθμούς. Κάθε αριθμός αναπαριστούσε τα φύλλα που είχαμε. 
3 δεντράκια- παιδιά υπήρχαν στον κήπο μας. Κάθε φορά μετρούσαμε πόσα φύλλα είχαν και τα 3 δέντρα μαζί. Όταν ο άνεμος του Βιβάλντι φυσούσε δυνατά έριχνε τα φύλλα από ένα δέντρο κάτω. Κι εμείς μετρούσαμε πόσα φύλλα έμειναν στα δέντρα. Έτσι κάναμε εξάσκηση και στην πρόσθεση και την αφαίρεση.
Μετά το παιχνιδάκι μας αναφερθήκαμε στα φυλλοβόλα κι αειθαλή δέντρα και είπαμε ποια γνωρίζουμε. Μιλήσαμε και για άλλες αλλαγές του φθινοπώρου στη φύση, στα ζώα και στους ανθρώπους. Αναρωτηθήκαμε πώς θα ήταν το δεντράκι μας και τις άλλες εποχές κι αφού είδαμε εικόνες φτιάξαμε και τις δικές μας.












Στην παρακάτω εικόνα μπορείς νας δεις την  συγγραφέα του ποιήματός μας Φιλίσα Χατζηχάνα. 
Τώρα μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι για τις εποχές του χρόνου.
Πηγή: jele.gr 
Συνεχίσαμε βέβαια και την εξάσκησή μας στο συλλαβισμό. Ας κάνουμε μια επανάληψη! 
πηγή: wordwall.net

   
Δημιουργός: 

   
 Και για να ξαναπαίξεις τα προηγούμενα παιχνίδια του συλλαβισμού πάτα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου