Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΛΥΒΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Φέτος σκέφτηκα να καλωσορίσω τους μικρούς μου μαθητές με τρισδιάστατα μολύβια γεμάτα εκπλήξεις. Να σας πω την αλήθεια ζορίστηκα να φτιάξω το πρώτο αλλά μετά που πήρα το κολάι τα άλλα βγήκαν στο λεπτό...
Η ιδέα ήρθε από την ιστοσελίδα www.ikatbag.com αλλά το παραλλάξαμε λιγάκι για να γίνει πιο εύκολο. Αρχικά θα χρειαστείτε χαρτόνι οντουλέ Α4 που τυλίγεται εύκολα σε ότι χρώμα σας αρέσει. Το κάθε χαρτόνι το έκοψα σε τρία κομμάτια.

Με το πιστόλι σιλικόνης που στεγνώνει γρήγορα τα κόλλησα σε ρολάκια.
Στη συνέχεια πήρα μπεζ κάνσον κι έφτιαξα τις μύτες των μολυβιών. Το πρώτο με δυσκόλεψε μέχρι να βρω το σωστό μέγεθος αλλά μετά τα άλλα φτιάχτηκαν γρηγορότερα. Το σχήμα της μύτης θα κοπεί κάπως έτσι:
Με έναν χοντρό μαύρο μαρκαδόρο ζωγράφισα τις μύτες των μολυβιών και κόλλησα κορδέλα στην ένωση για να μην φαίνεται.
Για την γόμα χρησιμοποίησα ροζ κάνσον. Έκοψα έναν μεγάλο κύκλο, σχεδίασα την περίμετρο του μολυβιού κι έκοψα ακτίνες. Γέμισα τα μολύβια με καραμελίτσες και τύλιξα το ροζ κάνσον γύρω από το μολύβι για να φαίνεται σαν γόμα. 

Στερέωσα με άσπρο σκοινάκι τη γόμα στο πίσω μέρος του μολυβιού και κρέμασα στο τελείωμά του ένα καρτελάκι που καλωσορίζει τα παιδιά στη Δευτέρα. Ιδού το τελικό αποτέλεσμα.
Το καπάκι (η γόμα) του μολυβιού μπαίνει και βγαίνει χωρίς να χρειάζεται να λύσουμε το σκοινάκι. Αν δεν θέλετε να μπαινοβγαίνει το καπάκι θα ήταν όμορφο να βάλετε στη ένωση της γόμας με το μολύβι κολλητική ασημί ταινία(από αυτή που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι) για να μοιάζει πιο αληθινό!Ανάλογα με το μέγεθος του μολυβιού μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι βάλει το μυαλό μας: μολύβια, γόμες, ξύστρες, γλειφιτζούρια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και ότι άλλο φανταστείτε.







1 σχόλιο: