Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2(β)

ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 100 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΩ


Αμάν αυτά τα Μαθηματικά της Δευτέρας. Έχει τόσα πολλά να κάνεις και να μάθεις σε κάθε μάθημα που πρέπει να το παλεύεις μία βδομάδα το κεφάλαιο. Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με το πάτημα στη δεκάδα. Μπορεί γενικά να ακούγεται εύκολο αλλά είναι δύσκολο τόσο για τα παιδιά να το καταλάβουν όσο και για τους δασκάλους να το διδάξουν. Στην προσπάθειά μου να απλουστεύσω το μάθημα και να το κάνω πιο ευχάριστο για τα παιδιά σκέφτηκα δύο παραμύθια. 
Τα παραμύθια μένουν ευκολότερα στη μνήμη των παιδιών. Και πάλι όμως πρέπει να δίνουμε χρόνο στους μαθητές να το δουλέψουν και να το εμπεδώσουν. Θυμάστε πόσες φορές σας είπε η γιαγιά την "Κοκκινοσκουφίτσα" μέχρι να την βαρεθείτε και να την μάθετε απ΄έξω; Συνήθως τα ξεκινώ με πιο απλές προσθέσεις και αφαιρέσεις του τύπου 9+5 ή 12-6. Μιας και φέτος έχω Β΄τάξη τα ξεκινώ από αριθμούς ως το 100. Ελπίζω να σας βοηθήσουν.
Book titled 'ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ' Read this free book made on StoryJumper 
Book titled 'Μαθαίνω την αφαίρεση με πάτημα στη δεκάδα'Read this free book made on StoryJumper Αφού διαβάσετε τα παραμύθια μπορείτε να κάνετε εξάσκηση στα παρακάτω παιχνίδια πρόσθεσης και αφαίρεσης.

Βοήθησε τον αστροναύτη να φτάσει το διαστημόπλοιό του. Πάτα πρώτα τον αριθμό που χρειάζεται για να φτάσεις το 10 και μετά τα υπόλοιπα.

http://www.ictgames.com/spacejumps.html

Βοήθησε το λαγό να περάσει το ποτάμι πατώντας τον αριθμό που χρειάζεται για να φτάσει πρώτα στην πέτρα και μετά το υπόλοιπο. Κάνε το ίδιο για να γυρίσει πίσω. Ένα ωραίο παιχνίδι από την Πολύχρωμη τάξη.


Αυτό το παιχνίδι είναι λίγο δύσκολο αλλά μπορείς να προσπαθήσεις. Κάνε την πράξη και σημάδεψε το σωστό φρούτο. Για την περίπτωσή μας αντιστοιχεί το επίπεδο 5 αλλά αν θέλεις παίξε και το 4.
http://www.sheppardsoftware.com/mathgames/fruitshoot/fruitshoot_addition.htm

Το αντίστοιχο παιχνίδι και για την αφαίρεση. Πάλι διάλεξε το επίπεδο 5.



1 σχόλιο: