Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ

Σήμερα την ώρα της Φιλαναγνωσίας διαβάσαμε το παραμύθι "Για πάντα μαζί" της Γιάννας Μυράτ. Πρόκειται για την περιπέτεια ενός φλάουτου κι ενός κλαρινέτου που μια μάγισσα δεν κατάφερε με τίποτα να τα χωρίσει.Επέλεξα αυτό το παραμύθι στην προσπάθεια μου να περάσω το μύνημα συνεργασίας στα παιδιά μου και το αποτελεσμα της ομαδικής προσπάθειας.
Αφού μιλήσαμε για το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο και τι γράφονται σε αυτά, διάβασα το παραμύθι στα παιδιά χωρίς να τους δείχνω τις εικόνες. Είδαμε μόνο την εικόνα του εξώφυλλου. Έπειτα τους ζήτησα να ζωγραφίσουν την αγαπημένη τους σκηνή, όπως εκείνα την φαντάζονταν. Σας παρουσιάζω τις ζωγραφιές των παιδιών για να δείτε πόσο πολύ τις πετύχαμε ακόμα κι αν βλέπαμε το παραμύθι μόνο με τα μάτια της φαντασίας μας.
Το κλαρίνέτο και το φλάουτο πήγαν μια βόλτα στο δάσος κι εκεί τους άκουσε η μάγισσα.Η μάγισσα έριξε βροχή για να χαλάσουν τα ξύλα των μουσικών οργάνων.


Η μάγισσα έφερε καύσωνα για να ανοίξουν τα ξύλα των μουσικών οργάνων.


Η μάγισσα φύσηξε πολύ δυνατά για να χωρίσει το κλαρινέτο και το φλάουτο.Νεράιδες του δάσους σχημάτισαν μια αλυσίδα για να κρατήσουν ενωμένα τα μουσικά μας όργανα.

Τα παιδιά παρουσίασαν ένα- ένα τις ζωγραφιές τους κι εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε ποια ήταν η αγαπημένη τους σκηνή. Μόλις τελειώσαμε τις παρουσιάσεις είδαμε τις εικόνες του παραμυθιού για να δούμε πόσο κοντά είχαμε πέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου