Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΝΑ- ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ

ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ

Η ΜΕΛΙΣΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Αυτήν την εβδομάδα είδαμε την παρουσία της μέλισσας και τη χρήση του μελιού στην Προϊστορία και την Αρχαιότητα δίνοντας βάση στη Μινωική εποχή, μιας και είμαστε Κρητικοί.
Συνδυάσαμε το θέμα της ευέλικτης με μάθημα που είχαμε παλαιότερα κάνει σχετικό με σπηλαιογραφίες. Είδαμε σπηλαιογραφίες με τη μέλισσα που είχαν βρεθεί στην Ισπανία και την Ινδία και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι απεικονίζουν. Περάσαμε στην Αίγυπτο και είδαμε τοιχογραφίες αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Ελλάδα σχετκά με το θέμα μας. Σπουδαιότητα δώσαμε στην Μινωική εποχή και δεν παραλείψαμε να διαβάσουμε αναφορές που έχουν γίνει για το μέλι.  Πολύ συνοπτικά μάθαμε και τη χρήση του μελιού στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική των αρχαίων Ελλήνων κάθως αυτό το θέμα θα το αναπτύξουμε περισσότερο σε άλλη ενότητα. Για να μην σας κουράζω μπορείτε να δείτε παρακάτω την παρουσίαση που χρησιμοποίησα στην τάξη.
Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τα δικά μας νομίσματα με απεικονίσεις μελισσών από πηλό. Δεν τα ολοκληρώσαμε γιατί πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσουν για να τα βάψουμε. Μπορείτε όμως να δείτε τα επιτεύγματά μας έστω και μισοτελειωμένα.







 Και ορίστε τα έργα μας τελειωμένα!!!


Μπράβο καλλιτέχνες μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου