Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Με αφορμή το Φθινόπωρο, που τόσο καιρό ασχολούμαστε και την γραμματική μας με τις μονοσύλλαβες λέξεις που τονίζονται, επιλέξαμε το παραπάνω κείμενο για να κλείσουμε την τρίτη ενότητα της Γλώσσας μας.
Διαβάσαμε και κατανοήσαμε το ωραίο αυτό κείμενο του Μάνου Κοντολέων. Στη συνέχεια βρήκαμε μέσα από αυτό λέξεις με δίψηφα φωνήεντα και δίψηφα σύμφωνα αλλά και προτάσεις που περιείχαν το που και το πού, το πως και το πώς χρησιμοποιώντας το έτσι για την επανάληψή μας. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως δείξαμε στο πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για τον τρόπο δημιουργίας του. Είναι λίγο προχωρημένο για τους μικρούς μου μαθητές αλλά από τις εικόνες μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα.
Εδώ μπορείτε να ακούσετε κι ένα πολύ ωραίο τραγούδι για το ουράνιο τόξο.
Αφού  αναφέραμε την επισημονική εξήγηση μιλήσαμε και για την θρησκευτική. Είπαμε την ιστορία της κιβωτού του Νώε και την υπόσχεση που έδωσε ο Θεός ότι δεν θα ξαναρίξει τόση βροχή στη γη, σφραγίζοντας την υπόσχεσή του με το ουράνιο τόξο. Όπως υποσχέθηκα στους μικρούς μου μαθητές βρήκα την ιστορία σε βίντεο και την ανεβάζω για να τη δούμε και σε κινούμενα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου