Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ;

(1) ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΩΣΤΑ;

Ξεκινώντας το πρόγραμμα για τις διατροφικές συνήθειες και φέτος στο σχολείο μιλήσαμε για το τι σημαίνει διατροφή. Τα παιδιά εύστοχα παρατήρησαν ότι στη διατροφή ανήκουν όλα αυτά που τρώμε και πίνουμε και όλα αυτά που μας δίνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά. Δεν παρέλειψαν βέβαια να εντάξουν και την γυμναστική για την διατήρηση της καλής υγείας πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλά ενημερωμένα.
Στη συνέχεια ακούσαμε το τραγούδι "Πόσο λάθος διατροφή" για να συζητήσουμε τι είναι λάθος και τι σωστό στη διατροφή μας!
Έτσι ξεκινήσαμε μια μικρή έρευνα στο σχολείο μας για να δούμε τις διατροφικές συνήθειες των συμμαθητών μας. Πήραμε το ύφος του δημοσιογράφου και ξεχυθήκαμε το διάλειμμα για να συμπληρώσουμε τα ερωτηματολόγιά μας.

Η έρευνά μας απέδωσε αφού βγάλαμε το συμπέρασμα ότι τα περισσότερα παιδιά ακολουθούν σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς, ενώ σχεδόν όλα αθλούνται. Πριν ξεκινήσουμε όμως να μαθαίνουμε τις σωστές διατροφικές συνήθειες έπρεπε να αποκτήσουμε κίνητρα για να τις υιοθετήσουμε. Έτσι ασχοληθήκαμε με το γιατί πρέπει να τρώμε σωστά και τι κερδίζουμε από αυτό.

Σίγουρα σε όλους αρέσουν οι σοκολάτες και τα γλυκά, τα πατατάκια, τα γαριδάκια και τα μπισκότα. Και δεν είναι κακό να τα τρώμε πότε - πότε. Όμως πρέπει να προσέχουμε να τα καταναλώνουμε με μέτρο και όχι να βασίζουμε τη διατροφή μας σε αυτά. 
Τα παιδιά ήδη γνώριζαν τα οφέλη της σωστής διατροφής. Αναφέρθηκαν στο ότι η υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να ψηλώσουμε και να γίνουμε δυνατοί. Μας χαρίζει ένα δυνατό και υγιές σώμα. Έτσι, έχουμε δυνατά κόκαλα, όμορφο δέρμα, γερά μάτια, δυνατή καρδιά και έναν γερό οργανισμό. Επίσης, διατηρούμε ένα όμορφο σώμα αποφεύγοντας την παχυσαρκία και μένοντας δραστήριοι και γεμάτοι ενέργεια. 
Δεν παραλείψαμε να αναφέρουμε ότι μας βοηθάει να γίνουμε άριστοι μαθητές αφού βοηθάει το μυαλό μας να συγκεντρώνεται και να σκέφτεται καθαρά! 
Όλες αυτές τις σκέψεις τις γράψαμε σε ένα χαρτάκι και συνδυάζοντάς το με αντίστοιχες εικόνες που είχαν φέρει κάποια παιδιά φτιάξαμε ένα ωραίο κολλάζ για την τάξη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου