Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΙΡΟΣ 

Η πρόγνωση του καιρού είναι σημαντική για τους ανθρώπους γιατί με βάση αυτή καθορίζουν τις εργασίες τους αλλά και τα απαραίτητα που πρέπει να έχουν για να βγουν έξω. Γνωρίζοντας τον καιρό ξέρουμε πώς θα ντυθούμε, αν θα έχουμε μαζί μας ομπρέλα ή γυαλιά ηλίου κι αν θα μπορέσουμε να βγούμε από το σπίτι μας.Σε αυτό λοιπόν το μάθημα ασχοληθήκαμε με τον καιρό και πώς αυτός μας επηρεάζει. Έχοντας τα περισσότερα παιδιά παρακολουθήσει ένα δελτίο καιρού στην τηλεόραση γνώριζαν ήδη πολλά από τα σύμβολά του. Μιλήσαμε για την θερμοκρασία και τον άνεμο αλλά και τα καιρικά φαινόμενα. Αν δεν έχεις παρακολουθήσει ποτέ ένα δελτίο καιρού μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω.
Έλα να παίξουμε με το Φωτόδεντρο και να αναγνωρίσουμε τα σύμβολα στον μετεωρολογικό χάρτη.
Ο καιρός αλλάζει κάθε μέρα. Είναι διαφορετικός από τόπο σε τόπο. Για να μαθαίνουμε τον καιρό μας βοηθάει η ΕΜΥ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει διάφορα όργανα που της επιτρέπουν να προβλέπει τον καιρό. Θέλεις να μάθεις ποια είναι αυτά τα όργανα και τι μας δείχνουν; Πάτα την εικόνα από το Φωτόδεντρο και μάθε ό,τι σε ενδιαφέρει.
Ο καιρός κάποιες φορές γίνεται επικίνδυνος. Έχεις ακούσει ποτέ την έκφραση "Ακραία καιρικά φαινόμενα"; Είναι αλλαγές του καιρού που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο αν δεν προφυλαχτεί κι αν δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θέλεις να μάθεις ποια είναι αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Πάτα την εικόνα και μάθε ότι σε ενδιαφέρει από το Φωτόδεντρο.
Τώρα που έμαθες τόσα πολλά για τον καιρό έλα να παίξεις με την αλεπού και της αλλαγές του καιρού.
Βοήθησε την Τολμηρή να διαλέξει τα σωστά ρούχα ανάλογα τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου