Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 
Όλη η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην εθνική μας επέτειο για την 25η Μαρτίου. 
Μιλήσαμε για τον διπλό εορτασμό αυτής της μέρας. Μάθαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης κατά των Τούρκων. Μάθαμε επίσης ότι η μέρα εκείνη επιλέχθηκε για να έχουν οι Έλληνες τη βοήθεια της Παναγίας. Για να τα θυμηθούμε όλα αυτά μπορούμε να δούμε το παρακάτω βίντεο.
Για να έρθουμε πιο κοντά στο κλίμα εκείνου του καιρού ετοίμασα μια δραστηριότητα την ιδέα της οποίας μου έδωσε η σελίδα Φρου Φρουκατασκευές στον Παιδικό Σταθμό. Εμείς την φέραμε στα μέτρα του δημοτικού και βάλαμε μέσα τα ιστορικά μας στοιχεία.
Το πρωί λοιπόν μας περίμενε στην τάξη ένα γράμμα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος μας εξήγησε  την κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μας καλούσε να χρησιμοποιήσουμε το μυστικό αλφάβητο των Φιλικών και να αποκρυπτογραφήσουμε τα σπαθιά που μας έστειλε.

Τα σπαθιά αυτά θα μας οδηγούσαν σε κάτι καρτέλες που αν έμπαιναν στη σωστή σειρά θα βρίσκαμε την ημέρα και τον τόπο που θα κηρύτταμε την επανάσταση στους Τούρκους. Έπρεπε όμως να είμαστε προσεκτικοί για να μη μας καταλάβουν οι Τούρκοι. 
Βρήκαμε το κρυπτογραφικό αλφάβητο της Φιλικής Εταιρείας
και ξεκινήσαμε να λύνουμε τους γρίφους.
Τα σπαθιά μας οδήγησαν στις τοποθεσίες που ήταν κρυμμένες οι καρτέλες. Τις βάλαμε στη σειρά και μάθαμε πού και πότε ξεκινά η επανάσταση.
Στη συνέχεια, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μας καλούσε να φτιάξουμε το δικό μας επαναστατικό λάβαρο. Με τη συνοδεία επετειακών τραγουδιών βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας...








Τέλος παίζουμε ένα παιχνίδι για την εθνική μας επέτειο από τη σελίδα logouergon.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου