Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

Με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε την ιστορία μας. Η μυθολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τα παιδιά και μία καλή αρχή για τα τριτάκια και το μάθημα της ιστορίας. Τα περισσότερα τα γνωρίζουν ήδη και το βλέπουν σαν παραμύθι πράγμα που διευκολύνει και το έργο των δασκάλων.
Με μεγάλη όρεξη μάθαμε όχι μόνο το κείμενο αλλά και τις πρόσθετες πληροφορίες που διαβάσαμε από τα συνοδευτικά κείμενα ή είδαμε σε βίντεο ή τους μετέφερα εγώ. Το πρώτο μάθημα για να μας έρθει μαλάκα και να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο διαβάζουμε την ιστορία στο σπίτι το σπάσαμε στη μέση. 
Στην τάξη είδαμε το παρακάτω βίντεο κομμάτικο- κομμάτι και θα το ολοκληρώσουμε στα άλλα μαθήματα. Αν θέλεις μπορείς να το παρακολουθήσεις ολόκληρο εδώ.
Μία ωραία παρουσίαση του μαθήματός μας με εικόνες γλυπτών και πίνακες ζωγραφικής που έχουν δημιουργηθεί για την Τιτανομαχία είναι και η παρακάτω.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους Τιτάνες και να δεις κι άλλες φωτογραφίες μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα της wikipedia. Πηγαίνοντας προς τ κάτω θα δεις τα ονόματα των Τιτάνων. Πάτα σε όποιο σε ενδιαφέρει για να δεις τις εικόνες και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες.
Στο τέλος ζωγραφίσαμε και το κέρας της Αμάλθειας μιας και η ιστορία του μας άρεσε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου