Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

 ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ

Το πρώτο κουδούνι ακούστηκε, το σχολείο ξεκίνησε... Μπήκαμε με χαρά στην καινούρια μας αίθουσα και ξεκινήσαμε με όρεξη κι ενθουσιασμό! Είχαμε τόσα πολλά να πούμε...
Όμως πριν αρχίσουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας βγάλαμε τις φωτογραφίες μας για να θυμόμαστε τα χαμόγελά μας την πρώτη μέρα στην Γ'  τάξη.

Κι ελπίζω να συνεχίσουμε με χαμόγελα!! 
Θέλαμε να πούμε τόσα πολλά και να μην ξεχάσουμε τίποτα που μιλούσαμε ακατάπαυστα! Για να τα καλύψουμε όλα, αντί να λέει το κάθε παιδί πώς πέρασε στις διακοπές του σαν μονόλογο οραγνώσαμε τη συζήτησή μας. Είχα ετοιμάσει κάποιες κάρτες με ερωτήσεις για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Κάθε παιδί τραβούσε μία κάρτα διάβαζε την ερώτηση και την απαντούσαν όλοι. Έτσι, είπαμε τα πάντα αλλά ακούγαμε και τι έλεγε ο συμμαθητής μας.
Έπειτα, αφού εμείς γνωριζόμασταν από πέρσυ κάναμε μια δραστηριότητα για να θέσουμε τους στόχους μας για τη φετινή χρονιά. Μιας και στη Γλώσσα φέτος πρωταγωνιστούν τα απίθανα μολύβια έφτιαξα στα παιδιά μολύβια- βιβλιαράκι.


Μέσα έβαλα 3 ερωτήσεις με στόχους, ευχές και πράγματα που δεν θα επαναλάβουμε από πέρσι.

Άφησα τα παιδιά να συμπληρώσουν ελεύθερα τις ερωτήσεις. Για πρώτη μέρα δεν δώσαμε σημασία στην ορθογραφία μας! Όταν ολοκλήρωσαν τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.



Είδαμε ότι όλοι έχουμε τους ίδιους περίπου στόχους για τη φετινή χρονιά και τις ίδιες επιθυμίες. 
Στο χέρι μας είναι να πραγματοποιηθούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου