Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (1)

Ολοκληρώνοντας το τρίτο μάθημα της Μελέτης μας μάθαμε ότι τα προβλήματα της κοινότητας δεν αφορούν μόνο τους αρμόδιους φορείς αλλά κι εμάς τους ίδιους.
Αφού είδαμε σε ποιους μπορούμε να απευθυνθούμε κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στα πλαίσια της κοινότητας συζητήσαμε και για το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Τα παιδιά ζωγράφισαν ένα πρόβλημα που εντόπισαν είτε στη γειτονιά τους είτε στο σχολείο και στη συνέχεια συζήτησαν και ζωγράφισαν τη λύση του.
Μπορείς να παίξεις το παρακάτω παιχνίδι αντιστοίχισης από το Φωτόδεντρο για να βρεις ποιος μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε τα παρακάτω προβλήματα.
Στις υπηρεσίες του δήμου είδαμε την δημοτική βιβλιοθήκη. Μάθαμε ότι και στο Ηράκλειο υπάρχει μία δημοτική βιβλιοθήκη, η Βικελαία. 
Στην Βικελαία μπορούμε να πάμε για να δανειστούμε βιβλία αλλά και να καθίσουμε εκεί να τα διαβάσουμε. Αρπάξαμε την ευκαιρία να μάθουμε και πώς δανειζόμαστε βιβλία από τη δημοτική βιβλιοθήκη. Ελπίζω να έβαλα το μικρόβιο της περιέργειας ώστε να την επισκεφτούν τα παιδιά μου κι από κοντά και να βγάλουν τη δική τους δανειστική κάρτα. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για την Βικελαία και τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της πατώντας την εικόνα παραπάνω.
Μιλήσαμε επίσης για τα ΚΑΠΗ και τι κάνουν εκεί οι ηλικιωμένοι καθώς και για τη συγκοινωνία συνδυάζοντας έτσι και την Ευέλικτη ζώνη. Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ του Ηρακλείου πατώντας πάνω στην εικόνα του.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στις υπηρεσίες για την προστασία και περίθαλψη άγριων ζώων. Πέρσι είχαμε δει το κέντρο ΕΚΠΑΖ το οποίο είναι ελληνικό. Μπορείς να επισκεφτείς ξανά την ιστοσελίδα του πατώντας την εικόνα του και να μάθεις περισσότερα για τη δράση του.
Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχαν επισκεφτεί πριν λίγες μέρες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους του Ερυθρού σταυρού. Έτσι μάθαμε για τον εθελοντισμό. Μιλήσαμε επίσης και για τους εθελοντές αιμοδότες και τη σπουδαιότητα της δωρεάς τους. Πάτησε την εικόνα του Ερυθρού σταυρού για να μάθεις περισσότερα για την ιστορία και το έργο του.
Πατώντας την παρακάτω εικόνα μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα του Εθνικού κέντρου αιμοδοσίας για να μάθεις τι κάνουν το αίμα που συλλέγουν και πόσο σημαντικό είναι να δίνεις αίμα. Εμείς βέβαια, που είμαστε μικρά παιδιά δεν μπορούμε να δώσουμε αίμα αλλά μπορούμε να ενημερωθούμε και να το πούμε στους μεγάλους.
Κι επειδή καταγόμαστε από ένα πολύ όμορφο, γεμάτο ιστορία τόπο μπορείς να πατήσεις πάνω στην εικόνα και να μάθεις περισσότερα για το δήμο σου, τον δήμο Ηρακλείου.
Από αυτή τη σελίδα μπορείς να ενημερώνεσαι και για τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος για τους μεγάλους και τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου