Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΑΡΓΥΡΩ (1) 

Η φίλη μας η Αργυρώ μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα σημαντικό θέμα. Την αποδοχή παιδιών με δυσκολίες στη ζωή και στη μάθηση, την παραδοχή ότι δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα παιδιά και τον προβληματισμό στο πώς θα μπορούσαμε εμείς να βοηθήσουμε.
Παιδιά με δυσκολίες στη ζωή και στη μάθηση υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία. Αυτό που εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την πρόσβασή τους στη μάθηση και να τα εντάξουμε στο σχολικό περιβάλλον. 
Για αυτό το μάθημα έβαλα δύο στόχους. 
Α) Να αποδεχτούν τα παιδιά όλους εκείνους τους ανθρώπους με δυσκολίες στη ζωή και στη μάθηση, που μπορεί να συναντήσουν στα μετέπειτα χρόνια τους και να τους αποδεχτούν σαν ίσους τους και 
Β) Να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε δυσκολία τύχει στη ζωή μας δεν πρέπει να μας απογοητεύει και να μας κάνει να παραιτούμαστε από κάθε προσπάθεια να πετύχουμε τα όνειρά μας.
Για τον λόγο αυτό έφτιαξα την παρακάτω παρουσίαση δείχνοντας στα παιδιά ότι πάντα υπήρχαν άνθρωποι που αντιμετώπιζαν δυσκολίες κι όμως τα κατάφεραν. 
Κάνοντας τις δραστηριότητες που είδατε και στην παρουσίαση παραπάνω καταλάβαμε πώς αισθάνονται σε κάποια πράγματα αυτά τα παιδιά κι αυτό που με ευχαρίστησε περισσότερο είναι ότι τα παιδιά μου ευαισθητοποιήθηκαν και μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν και μόνοι τους. 
Και μόνο για αυτό θεωρώ ότι πετύχαμε τους στόχους μας!
Παρακάτω μπορείς να δεις ένα βιντεάκι με το μάθημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου