Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 

Έχοντας φρέσκες τις εμπειρίες από τις διακοπές των Χριστουγέννων το εκμεταλλευτήκαμε και μιλήσαμε για τα παιδικά χρόνια του Ιησού φτάνοντας μέχρι τη βάφτισή του.Μιλήσαμε για την Υπαπαντή και την επίσκεψη του Χριστού στα Ιεροσόλυμα όταν ήταν 12 χρονών, όπου οι γονείς του τον βρήκαν στο ναό να συνομιλεί με τους διδάσκαλους. Φτάσαμε τέλος στη βάπτισή του, τη γιορτή των Θεοφανείων. Έχοντας τα παιδιά πρόσφατη την εμπειρία μπόρεσαν να μιλήσουν για τη μέρα αυτή και τι συμβολίζει. 
Πηγαίνοντας στην εκκλησία εκείνη τη μέρα ακούμε το απολυτίκιο των Θεοφανείων, το οποίο μπορείς να ακούσεις και παρακάτω.
Μπορείς να παίξεις επίσης και τα δύο παρακάτω παιχνίδια αντιστοίχησης από το Φωτόδεντρο για να κάνεις επανάληψη.

Η γιορτή των Θεοφανείων είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες χριστιανικές γιορτές. Την παραμονή των Θεοφανείων τα παιδιά γυρνούν στους δρόμους λέγοντας τα κάλαντα ενώ σε κάθε περιοχή της Ελλάδας ακολουθούν διάφορα έθιμα και παραδόσεις. Αν δεν ξέρεις ποια είναι τα κάλαντα των Θεοφανείων μπορείς να τα ακούσεις παρακάτω.
Μάλιστα συγκρίναμε τη βάπτιση του Ιησού με εκείνες που γίνονται σήμερα και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές. Οι βαφτίσεις σήμερα εκτός από την είσοδο του παιδιού στην αγκαλιά της εκκλησίας γίνονται για να πάρουμε το όνομά μας. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να δεις φωτογραφίες βάπτισης από όλο τον κόσμο.
πηγή: Φωτόδεντρο
Στην τάξη μάθαμε πώς γίνονται οι βαφτίσεις και τι συμβολίζουν οι πράξεις του ιερέα. Μπορείς να παίξεις παίξεις τα παρακάτω παιχνίδια από το Φωτόδεντρο για να κάνεις επανάληψη.

Και για να χαλαρώσουμε μπορούμε να φτιάξουμε το παρακάτω παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου