Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ 

Μετά τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε ως πεζοί έφτασε η ώρα να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια με το ποδήλατό μας. Κι αυτό είναι σημαντικότερο γιατί τα παιδιά αυτής της ηλικίας γίνονται ένα με το ποδήλατό τους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι και ασφαλείς και ως ποδηλάτες.
Αφορμή να συζητήσουμε για τα ποδήλατά μας, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους οδικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε στάθηκε μία τούμπα ποδηλάτη!
Είδαμε το βίντεο και συζητήσαμε γιατί συνέβη αυτό, τι δεν πρόσεξε ο ποδηλάτης και τι θα μπορούσε να φοράει ή να κάνει για να αποφύγει τον κίνδυνο ατυχήματος. Τα παιδιά απαντούσαν εύστοχα άσχετα αν στην καθημερινότητά μας δεν εφαρμόζουμε αυτά που ξέρουμε. Στην τάξη παρακολουθήσαμε την παρακάτω παρουσίαση για να μάθουμε περισσότερα για το σωστό χειρισμό του ποδηλάτου μας και την σωστή οδήγησή του.
Αφού ενημερωθήκαμε μάθαμε για το πού υπάρχουν ποδηλατόδρομοι εδώ στο Ηράκλειο οι οποίοι μας επιτρέπουν να μετακινούμαστε με ασφάλεια με το ποδήλατό μας. Στη συνέχεια ακούσαμε το παραμύθι "Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας".
Κι ακούσαμε το τραγούδι για τα ποδήλατα.
Μετά από όλα αυτά γράψαμε τον κανόνα που θεωρήσαμε συμαντικότερο στα ποδήλατά μας και τα ζωγραφίσαμε όπως μας άρεσαν.

Τέλος λύσαμε δύο ποδηλατοσταυρόλεξα που μπορείς να τα λύσεις ξανά εδώ. Μην ξεχάσεις να τα γράφεις όλα κεφαλαία!


πηγή σταυρολέξων: bikeline.wikidot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου