Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 

Αφού γνωρίσαμε τα παιδικά χρόνια του Ιησού μιλήσαμε για τα παιδιά όλου του κόσμου. Τα παιδιά είναι χαρά και ζωή. Ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο είναι και  πρέπει να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Περιμένουν από τους μεγάλους να τα προστατέψουν, να τα μεγαλώσουν, να τα αγαπήσουν. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Και ο ερχομός ενός παιδιού για άλλους είναι ευτυχία, για άλλους βάσανο και για άλλους ευκαιρία εκμετάλλευσης... 
Για τους περισσότερους ανθρώπους το να αποκτήσουν ένα παιδί είναι δώρο Θεού. Για να το καταλάβουμε καλύτερα αυτό παρακολουθήσαμε στην τάξη την ιστορία του Αβραάμ και της Σάρρα.
Έτσι κι εμείς όταν αποκτούμε ένα μωρό το φροντίζουμε και το αγαπάμε. Σαράντα μέρες μετά τη γέννηση ενός μωρού, όπως έκανε και η Παναγία, το πηγαίνουμε στην εκκλησία όπου ο ιερέας το ευλογεί και του διαβάζει ευχές. Ο Χριστός είπε:
«Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σ’ εμένα. Μην τα εμποδίζετε. Γιατί η βασιλεία του Θεού ανήκει στους ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά. Σας βεβαιώνω πως όποιος δεν δεχτεί τη βασιλεία του Θεού σαν παιδί, δεν θα μπει σ’ αυτήν». Και με αυτά τα λόγια ήθελε να δείξει την αγνότητα της ψυχής ενός παιδιού.
Είπε όμως κι αυτά: «Σας βεβαιώνω πως, αν δεν γίνετε σαν τα παιδιά, δε θα μπείτε στη βασιλεία του Θεού. Όποιος ταπεινώσει τον εαυτό του σαν αυτό το παιδί, αυτός είναι ο ανώτερος. Και όποιος δεχτεί ένα τέτοιο παιδί στο όνομά μου, δέχεται εμένα τον ίδιο. Όποιος γίνει αφορμή να κλονιστεί ένας απ’ αυτούς τους μικρούς που πιστεύουν σε μένα, είναι προτιμότερο γι’ αυτόν να πέσει στη θάλασσα».
Φαίνεται όμως πως υπάρχουν άνθρωποι που τα ξεχνούν αυτά τα λόγια. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο, που δεν έχουν γνωρίσει οικογένεια, που δεν βγαίνουν έξω να παίξουν, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Αφού είδαμε εικόνες όπου διαπιστώνουμε ότι όλα τα παιδιά, σε όλο τον κόσμο έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς, παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για τα δικαιώματα του παιδιού.





Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες οργανώσεις και η ευαισθησία των ανθρώπων που απαλύνουν κάπως το πρόβλημα με αγώνες και προσφορές. Κάποιες από τις οργανώσεις αυτές είναι η 
η γνωστή σε όλους
και οι γιατροί χωρίς σύνορα.
Μπορείς να πατήσεις σε κάθε μία εικόνα για να μεταφερθείς στην αρχική σελίδα της οργάνωσης και να μάθεις περισσότερα. Συνδυάζοντας το μάθημα της Γλώσσας, όπου μάθαμε για τις αφίσες, χωριστήκαμε σε ομάδες και φτιάξαμε κι εμείς αφίσες για τα δικαιώματα του παιδιού, αρκετά επηρεασμένοι από το βίντεο που παρακολουθήσαμε στην τάξη.





Τώρα που έμαθες τόσα πολλά για τα δικαιώματα των παιδιών παίξε τα παρακάτω παιχνίδια. Το πρώτο είναι από το Φωτόδεντρο και πρέπει να βάλεις κάθε εικόνα στην οθόνη της τηλεόρασης που ταιριάζει.
Από το λογισμικό του υπουργείου για τα Θρησκευτικά διάλεξε την ενότητα για τα Δικαιώματα των παιδιών και το παιχνίδι που θέλεις να παίξεις. Περίμενε λίγο μέχρι να ανοίξει.
Και τέλος φτιάξε το παζλ του Αβραάμ και της Σάρρα.
Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για τα δικαιώματα των παιδιών πάτα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου