Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2020
Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΩ

Ζούμε πραγματικά σε έναν υπέροχο τόπο που έπρεπε να του αφιερώσουμε δέκα μαθήματα για να τον γνωρίσουμε αφού το ένα δεν φτάνει.
Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα. Είναι πολύ μικρή αλλά σε πολύ σημαντική θέση!

Εμείς ζούμε στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, στην Κρήτη.
Παρατήρησε το σχήμα της Ελλάδας κι έπειτα της Κρήτης.
Άνοιξε τον χάρτη της Ελλάδας πατώντας ΕΔΩ και παίξε μαζί του. Δες τις πόλεις, τα βουνά, τα ποτάμια πατώντας τις εικόνες χαμηλά. Βρες την Κρήτη μικραίνοντας ή μεγαλώνοντας τον χάρτη. 
Η Κρήτη μας είναι ένα υπέροχο νησί. Έχει 4 νομούς όπως βλέπεις στην εικόνα παραπάνω. Εσύ σε ποιον νομό ζεις; 
Η Κρήτη έχει πολλές όμορφες παραλίες, μικρά χωριουδάκια και αρχαιολογικούς χώρους που μπορείς να επισκεφτείς. Σίγουρα έχεις πάει σε πολλά όμορφα μέρη. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις μερικά από αυτά. 
Στην Κρήτη, επειδή είναι νησί κι έχει γύρω- γύρω θάλασσα οι άνθρωποι ασχολούνται πιο πολύ με το ψάρεμα και τον τουρισμό. 
Εμείς ζούμε στην πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο. Θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη σου; Σίγουρα θα ανακαλύψεις πράγματα που δεν τα ήξερες! 
Είμαι σίγουρη πως σε έβαλα σε σκέψεις! Ψάχνεις κι εσύ να βρεις πού έχεις πάει από όλα αυτά τα μέρη. Θέλω κι εγώ να μάθω. Για αυτό θέλω να μου συμπληρώσεις αυτό το φύλλο  ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ που θα το βρεις στον τοίχο της κυψέλης μας.
Σου έχω και παιχνίδια! Εδώ μπορείς να φτιάξεις το παζλ της Ελλάδας κι εδώ το παζλ της Κρήτης . Και για τους πιο παρατηρητικούς το παρακάτω. Προσπάθησε να βρεις την Ελλάδα! Θέλεις βοήθεια; Είναι δεξιά της Ιταλίας που μοιάζει με μπότα!
 
Σας αφήνω με ένα αγαπημένο τραγούδι για την Κρήτη.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα σας ακούσω να έχετε μία υπέροχη μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου