Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΠΕΠΟΝΙ, ΠΕΠΟΝΙ !

Ξεκινήσαμε το μάθημά μας με τον δημοσιογράφο που μας θύμισε τι είδαμε στο προηγούμενο κείμενο και για να αρχίσουμε σιγά- σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η παρέα συγκεντρώνεται από τις καλοκαιρινές της διακοπές. Σε αυτό το μάθημα είδαμε την Ιωάννα με τον παππού της να ετοιμάζονται να επιστρέψουν με το αυτοκίνητο γεμάτο πράγματα και να σταματούν σε έναν μανάβη για να αγοράσουν πεπόνια.
Έτσι, αφού επεξεργαστήκαμε την εικόνα του μαθήματός μας και τον τίτλο του θυμηθήκαμε το Ππ βρίσκοντας λέξεις από την εικόνα.
Στη συνέχεια διαβάσαμε το κείμενο με όλους τους τρόπους που έχουμε ήδη αναφέρει και σιγά -σιγά αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε και τα σημαδάκια (σημεία στίξης) που συναντάμε σε αυτό. Στην εικόνα αλλά και στον κείμενο συναντήσαμε κι έναν παπαγάλο που επαναλάμβανε λέξεις. Έτσι, βρήκαμε κι εμείς ευκαιρία, μιας κι είμαστε από την Κρήτη να ακούσουμε έναν αληθινό παπαγάλο να μας μιλάει κρητικά.
Κι εδώ μπορείς να ακούσεις ένα τραγούδι για έναν παπαγάλο από το συγκρότημα Mazoo and the Zoo.

Οι ασκήσεις του βιβλίου και του τετραδίου ήταν πολύ εύκολες για μας μιας και έχουμε ήδη μάθει το Ππ. Μέσα σε αυτές ήταν και το τραγούδι από τα Λάχανα και Χάχανα που το ακούσαμε στην τάξη.
Μέσα στο τραγούδι είδαμε κι ακούσαμε τη φράση: Ένα παλάτι από αλάτι. Αρπάζοντας την ευκαιρία να εξασκήσουμε την αναγνωστική μας ικανότητα σκεφτήκαμε και διαβάσαμε από τι άλλο μπορεί να είναι φτιαγμένο το παλάτι, αντικαθιστώντας τη λέξη αλάτι με άλλες.
 Αφού τελειώσαμε γρήγορα κάναμε μία εξάσκηση στη διάκριση π και τ. Έδωσα σε κάθε παιδί ένα καρτελάκι με το π κι ένα με το τ. 
 Από την παρακάτω παρουσίαση βλέπαμε εικόνες και σηκώναμε κάθε φορά το αντίστοιχο καρτελάκι. Επιβεβαιώναμε έπειτα τις απαντήσεις μας.



Τέλος συμπληρώσαμε τον "Αγκαλίτσα" μας και κάναμε επαναληπτικές ασκήσεις.

Πάμε τώρα να παίξουμε κι εδώ με το μάθημά μας. Πρώτα μπορείς να πατήσεις την εικόνα του μαθήματος και να μεταφερθείς στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Βρες το μάθημα, πάτα τα κομμάτια του παζλ και παίξε με αυτά.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι από τη σελίδα inschool.gr. Στα δύο πρώτα βρίσκουμε από ποιο γράμμα αρχίζει η εικόνα.

Σε αυτό βρες ποια εικόνα αρχίζει από κάθε συλλαβή.
Σε αυτό βρες ποια συλλαβή αντιστοιχεί σε κάθε εικόνα.
Τώρα προσπάθησε να βρεις την λέξη που αντιστοιχεί σε κάθε εικόνα.
Μπορείς να φτιάξεις τη λέξη πεπόνι;

Πάμε στη σελίδα Στην τάξη. Πάτα την εικόνα και διάλεξε όποια δραστηριότητα σου αρέσει.

Και τέλος μπορείς να φτιάξεις την εικόνα του μαθήματος σε παζλ πατώντας παρακάτω.
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου