Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ΟΙ ΘΕΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 

Μετά τους θεούς γνωρίσαμε και τις θεές του ολύμπου. 6 στον αριθμό και η κάθε μία ξεχωριστή. Ξεκινήσαμε να τις γνωρίζουμε με μεγάλη όρεξη μέσα από την παρουσίασή μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ 

(1) ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινήσαμε το νέο μας μάθημα με κάτι γνώριμο από πέρσι στα παιδιά, τα άρθρα. Θυμηθήκαμε τι είναι, πόσα γένη κι αριθμούς έχουν, πώς κλίνονται και ξεχωρίσαμε τα ομόηχα. Δώσαμε όμως περισσότερη σημασία φέτος στις πτώσεις, τι μας φανερώνουν, πώς τις ξεχωρίζουμε και πού τις έχουμε ξαναδεί!

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πολύ μεγάλο ενθουσιασμό έχουμε για την Ιστορία, τόσο που ξέρουμε το μάθημα πριν το παραδώσουμε. Τους θεούς του Ολύμπου τους σπάσαμε σε μικρότερα κομμάτια γιατί είχαν πολλές πληροφορίες και δεν ήθελα να μπερδευτούμε. 

 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 

(5) ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ- ΡΗΜΑ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Κάτι καινούριο αυτή τη φορά που δεν το είχαμε δει πέρσι, μας άρεσε πολύ και το καταφέραμε περίφημα! Μας βοήθησε βέβαια και η γιαγιά μου που η καημένη ήταν κουφή και μας ρωτούσε ποιος και τι.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

                    ΕΝΟΤΗΤΑ 1 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

(4) ΟΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Μάλλον δεν θα τελειώσουμε ποτέ αυτό το μάθημα! Σήμερα είδαμε τις ερωτηματικές λέξεις και προτάσεις, πώς ξεκινούν και ποιο σημείο στίξης βάζουμε στο τέλος.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΜΑΘΗΜΑ 2 

ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΔΙΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΨΗΦΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Μιας και θυμόμασταν πολύ καλά από πέρσι την πρόσθεση διψήφιων με κρατούμενο και χωρίς το προχωρήσαμε ένα βηματάκι παρακάτω. Δώσαμε έμφαση στους νοερούς υπολογισμούς και στην πρόσθεση διψήφιων με υπέρβαση εκατοντάδας στο αποτέλεσμα.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

(3) ΚΕΙΜΕΝΟ

Σειρά έχει το κείμενό μας που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές και στα σχολικά χρόνια του παππού και της γιαγιάς. Αφού κάναμε τις υποθέσεις μας για τις εικόνες, τον τίτλο και τα διάφορα σχολικά αμτικείμενα στο κάτω μέρος του κειμένου, διαβάσαμε με όλες τις γνωστές δραστηριότητές μας και περάσαμε στην κατανόησή του.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

(2) ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ

Μετά τα ρήματα σειρά είχαν τα ουσιαστικά πριν μπούμε στο μάθημά μας. Γνωστά κια αυτά από πέρσι αλλά κάναμε μια καλή επανάληψη. Και φυσικά ξεκινήσαμε με παιχνίδι!

ΜΑΘΗΜΑ 1 

ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1000


Τους αριθμούς μέχρι το 1000 τους είχαμε μάθει και πέρσι και τους θυμόμασταν αρκετά καλά αφού έπεφταν και προς το τέλος της περσινής ύλης. Φέτος τους είδαμε ξανά με περισσότερες δραστηριότητες και πιο πολλές ασκησούλες. 

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

 1. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΙ ΕΓΩ 

Α. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΙ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΩΝ

Το πρώτο μάθημα των θρησκευτικών μας αφορά τις σχέσεις μας με τους άλλους και το εκμεταλλευτήκαμε για να δώσουμε έμφαση στη φιλία και την ενσυναίσθηση. Τα παιδιά βέβαια είχαν την απορία πώς κολλάει αυτό με το μάθημα των θρησκευτικών. Μας δώθηκε έτσι η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις αξίες που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός.