Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 3 

ΛΥΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα προβλήματα ακονίζουν το μυαλό μας και καλλιεργούν την κριτική σκέψη. Ένα πρόβλημα μπορεί να μην έχει λόγια ή μπορεί να λύνεται χωρίς αριθμούς. Για να λύσουμε προβλήματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ζωγραφική, εποπτικό υλικό ή ό,τι άλλο μας βοηθά να καταλάβουμε. Μπορούμε ακόμα να το δραματοποιήσουμε για να το καταλάβουμε καλύτερα. Για να λύσουμε εύκολα ένα πρόβλημα καλό είναι να το διαβάζουμε πολλές φορές ώστε να μπορούμε να το πούμε χωρίς να το κοιτάμε. Μετά κλείνουμε τα μάτια μας και το φανταζόμαστε. Ξεχωρίζουμε τι ξέρουμε και τι ζητάμε και στο τέλος επιλέγουμε την πράξη που θα κάνουμε.
Για να κάνεις μία ωραία επανάληψη του κεφαλαίου παίξε το παρακάτω παιχνίδι από την Πολύχρωμη τάξη.

Και για να μην ξεχνάμε το πάτημα στη δεκάδα βοήθησε τον καημένο κύριο δεινόσαυρο με το χαλασμένο του δόντι.Για να ξεκινήσει πάτα το κεφάλι του. Μόλις ανοίξει το στόμα του πάτα το χαλασμένο του δόντι και βρες την λύση της πράξης.

http://www.ictgames.com/dinosaurDentist/index.html

Κι εδώ μπορείς να παίξεις με το τάγκραμ. Θα χρειαστεί να κατεβάσεις λίγο τη σελίδα για να το βρεις. Κοίτα την εικόνα επάνω δεξιά και προσπάθησε να τη φτιάξεις κι εσύ με τα κομμάτια που σου δίνονται.

http://www.crickweb.co.uk/ks1numeracy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου