Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 10 

ΜΑΘΗΜΑ 1 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ 

Αυτό το μάθημα είναι πολύ ωραίο να το προσεγγίζει κανείς διαθεματικά αν μας άφηναν χρόνο με την τόση γραμματική που πρέπει να καλύψεις στη Β δημοτικού. Είναι όμως ένα ωραίο θέμα για Ευέλικτη ζώνη. Πολλά παιδιά δεν έχουν πάει ποτέ στο τσίρκο και ήταν μια καλή ευκαιρία να το συζητήσουμε έστω και λίγο.
Όσα παιδιά είχαν πάει σε τσίρκο ανέφεραν ότι περισσότερο τους άρεσαν οι ακροβάτες και τα ζώα. Έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία να αναφερθούμε στην αιχμαλωσία των ζώων και στο πώς αυτά μαθαίνουν να κάνουν όλα αυτά τα κόλπα που εμείς βλέπουμε. Αποφασίσαμε ότι τα τσίρκο που δεν χρησιμοποιούν ζώα είναι καλύτερα κι ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλά που δεν αιχμαλωτίζουν ζώα για την ψυχαγωγία μας. Το τιγράκι στην αφίσα παρακαλεί όλα τα παιδιά να μην πηγαίνουν σε τσίρκο με ζώα για να μπορεί κι αυτό να ζήσει ελεύθερο.
Όσα παιδιά δεν έχουν πάει ποτέ σε τσίρκο μπορούν να δουν το παρακάτω βίντεο που μας δείχνει πώς στήνεται αυτή η μεγάλη σκηνή αλλά και την προετοιμασία που κάνουν οι ακροβάτες πριν την παράσταση στο τσίρκο Fantastik.
Κι εδώ μπορείς να δεις λίγο από το τσίρκο Oz.
Κι εδώ μπορείς να δεις και να ακούσεις ένα παραμύθι από τον Παραμυθά για το τσίρκο.
Σε αυτό το μάθημα είδαμε τις αφίσες και τις πινακίδες. Εντοπίσαμε τα σημαντικά στοιχεία των αφισών και μάθαμε ότι οι πινακίδες είναι σύντομες και προστακτικές. Πάμε να παίξουμε με τις πινακίδες και το Φωτόδεντρο;
Πάτα το μανιταράκι και βοήθησε τον Φουντούλη να ετοιμάσει τις πινακίδες που θα βάλει στο δάσος.
Και τέλος παίζουμε με το ηλεκτρονικό βιβλίο πατώντας το κομμάτι του παζλ που θα βρούμε κάτω από την εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου