Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

 ΕΝΟΤΗΤΑ 13 

ΜΑΘΗΜΑ 1 

ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ 

Σήμερα στο μάθημά μας μιλήσαμε για τα μουσεία. Μία πρόσφατη επίσκεψή μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας βοήθησε να καταλάβουμε τα είδη των μουσείων αλλά και τις λεζάντες.
Αρχικά αναφέραμε γιατί το μουσείο που επισκεφτήκαμε λέγεται Φυσικής ιστορίας. Εύστοχα τα παιδιά παρατήρησαν ότι λέγεται έτσι γιατί έχει μέσα πράγματα της φύσης. Με αφορμή αυτό σκεφτήκαμε τι εκθέματα θα είχε ένα αρχαιολογικό ή ένα ιστορικό μουσείο. Τελευταίο αφήσαμε το λαογραφικό. Στην τάξη παρακολουθήσαμε το βίντεο από το λαογραφικό μουσείο Μοχού (μιας και είμαστε και Κρητικοί).
Αφού παρατηρήσαμε κι αναγνωρίσαμε τα εκθέματά του είπαμε γιατί το λένε λαογραφικό. Μάλιστα είπαμε ότι κάθε τόπος έχει άλλα εκθέματα στο λαογραφικό του μουσείο γιατί αυτά αλλάζουν ανάλογα με την παράδοσή του. Πατώντας την εικόνα παρακάτω θα μεταφερθείς στο λαογραφικό μουσείο των Ιωαννίνων για να γνωρίσεις κι άλλα εκθέματα.
Έπειτα είδαμε το πατητήρι. Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για να μάθουμε καλύτερα για το πάτημα των σταφυλιών.
Μάθαμε τι είναι μούστος και τι φτιάχνουμε από αυτόν κι ευκαιριακά μιλήσαμε και για τα σταφυλάκια που γίνονται σταφίδες! 
Μάθαμε επίσης, ότι οι λεζάντες είναι σύντομες φράσεις που μας δίνουν μόνο τις σημαντικές πληροφορίες για αυτό που βλέπουμε. Παρακολουθήσαμε την παρουσίασή μας για να τις καταλάβουμε καλύτερα.

Πάτα τώρα το κομμάτι του παζλ που θα βρεις στην εικόνα του μαθήματος. Επίσης, αν πατήσεις το τετράγωνο με το βελάκι θα μπορείς να δεις μικρές ταινίες για τον τρύγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου