Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ (2)

Μόλις τελειώσαμε την προπαίδεια υποσχέθηκα παιχνίδια πολλά. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε πράξη. Τα παιχνίδια επανάληψης που παίξαμε ήταν τα εξής:
Το κουτσό της προπαίδειας
Ένα παιδί πατούσε το κουτσό και σε κάθε αριθμό που πατούσε έπρεπε να πει τη λύση ενός πολλαπλασιασμού που θα του έλεγε ένα άλλο παιδί με αυτόν τον αριθμό. Αν απαντούσε σωστά προχωρούσε. Αν απαντούσε λάθος σταματούσε και σειρά έπαιρνε ένα άλλο παιδί.

Αγώνες ταχύτητας
Στο πάτωμα βάλαμε τους αριθμούς της προπαίδειας που θέλαμε να φτιαχτεί κι ανακατεμένες τις κάρτες του από δίπλα.
Μοιραστήκαμε σε 3 ομάδες των 7 ατόμων. Κάθε ομάδα κανόνιζε μεταξύ τους ποια προπαίδεια θα αναλάβει ο καθένας. Παίρναμε θέσεις κι όταν το χρονόμετρο ξεκινούσε έπρεπε να βάλουμε την προπαίδεια που αναλάβαμε στη σειρά. 
Νικήτρια ήταν η ομάδα που θα έκανε τον λιγότερο χρόνο.

Παιχνίδι μνήμης
Τα παιδιά έπαιξαν σε ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι πήρε 11 κάρτες με πολλαπλασιασμούς. Οι κάρτες αυτές έπρεπε να είναι όλες γυρισμένες με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω.
 Παίξαμε πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί για να δούμε ποιος θα ξεκινήσει πρώτος. Κάθε παιδί έπρεπε να διαλέξει μία κάρτα και να λύσει τον πολλαπλασιασμό. Επαλήθευε από την πίσω- πράσινη πλευρά. Αν την έβρισκε σωστά την κρατούσε. Αν την έβρισκε λάθος την γυρνούσε ξανά από την κόκκινη.
Νικητής ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες κάρτες!

Ντόμινο προπαίδειας
Παίξαμε πάλι σε ζευγάρια και κάθε ζευγάρι πήρε μία στοίβα κάρτες. Όλες οι κάρτες έπρεπε να είναι γυρισμένες ανάποδα εκτός από εκείνη που έλεγε αρχή. Έπειτα κάθε παιδί διάλεγε 3 κάρτες. Οι υπόλοιπες έμεναν κάτω. Ξεκινούσε το παιδί που είχε την κάρτα με τον πολλαπλασιασμό που βρισκόταν στην κάρτα της αρχής. Αν δεν την είχε κανείς τραβούσε από αυτές που ήταν κάτω. Στόχος ήταν να φτιάξουν μία αλυσίδα με πολλαπλασιασμούς και λύσεις μέχρι το τέλος.



Ρίξτε τις σβούρες
Σε αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιήσαμε την παρακάτω εφαρμογή.
πηγή: topmarks.co.uk
Διαλέξαμε τις 2 σβούρες. Κάθε παιδί γυρνούσε τις σβούρες και πολλαπλασίαζε τους αριθμούς που έβγαζαν. Γράφαμε τους πολλαπλασιασμούς αυτούς σε ένα φύλλο εργασίας για να επαληθεύουμε και όλοι οι υπόλοιποι.

Πάτα τον αριθμό
Το αγαπημένο μας! Στο πάτωμα έριξα διάφορους αριθμούς προπαιδειών. Κάθε φορά σηκώνοντας 3-3 παιδιά για να μη χτυπήσουμε κι όλας. Με τη μουσική ξεκινούσαμε το χορό γύρω από τις κάρτες. Μόλις σταματούσε η μουσική έλεγα έναν πολλαπλασιασμό και τα παιδιά έπρεπε να βρουν πόσο κάνει και να πατήσουν τον αριθμό. Αν το έβρισκε σωστά έπαιρνε την κάρτα. Νικητής ήταν αυτός που θα μάζευε τις περισσότερες κάρτες.

1 σχόλιο: