Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 8 

ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΩΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΣΤΑ 

Ανεβήκαμε τάξη κι ανεβήκαμε ένα σκαλί και στη μέτρηση μηκών με το χάρακά μας. Σε αυτό το μάθημα χρησιμοποιήσαμε και το μέτρο μας για να μάθουμε να μετράμε και μεγαλύτερα μήκη αλλά και να καταλάβουμε καλύτερα τις μετατροπές από τα εκατοστά στα χιλιοστά και το αντίστροφο.
Για να θυμηθούμε πώς μετράμε με το χάρακα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παρακάτω παρουσίαση που βρήκα σε σελίδα "Ποδήλατο".
Παίξε τώρα το παρακάτω παιχνίδι και σύρε τον χάρακά σου για να μετρήσεις το μήκος των αντικειμένων.

πηγή: http://www.hbschool.com
Από τη σελίδα "Άτλαντες" παίζουμε το παρακάτω παιχνίδι και μετράμε αντικείμενα.
Σε αυτό το παιχνίδι διάλεξε επίπεδο δυσκολίας και μέτρα την κόκκινη γραμμή. Το εύκολο επίπεδο έχει μόνο εκατοστά ενώ το μεσαίο έχει και χιλιοστά.
πηγή: http://www.funbrain.com
Εδώ πάτα τον αριθμό που αντιστοιχεί στη μέτρηση. Τα εκατοστά είναι πριν την τελεία και τα χιλιοστά μετά. Δηλαδή αν δεις 4.5 σημαίνει 4 εκατοστά και 5 χιλιοστά.
πηγή: http://www.softschools.com
Βρες κι εδώ τη σωστή απάντηση για το μήκος των αντικειμένων.
πηγή: http://www.softschools.com
Εκτός από εξάσκηση στη μέτρηση μηκών μάθαμε και πώς θα αλλάζουμε τις μονάδες μέτρησης του μήκους. Παίξε τα παρακάτω παιχνίδια από το inschool.gr και μετέτρεψε τα εκατοστά σε χιλιοστά και το ανάποδο.

Σε μία άσκηση του τετραδίου μας συναντήσαμε δύο γραμμές που ενώ ήταν ίδιες μας φαίνονταν διαφορετικές. Όταν όμως τις μετρήσαμε με το χάρακά μας διαπιστώσαμε ότι είχαν το ίδιο μήκος. Στη σελίδα "Ποδήλατο" βρήκα πολύ ωραίες τέτοιες οφθαλμαπάτες που θα ήταν ωραίο να τους ρίξεις μία ματιά. Πάτα την εικόνα για να μεταφερθείς στη σελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου