Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΗΠΟΝ (1) 

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης μας ταξιδεύει σε ένα σπίτι στην εξοχή με πολλά ζώα και μεγάλο κήπο.Ο Κωνσταντίνος Καβάφης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές που γεννήθηκε κι έζησε στην Αλεξάνδρεια. Πάτησε την εικόνα του για να διαβάσεις τη βιογραφία του.
πηγή: Βικιπαίδεια
Μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς ήταν το σπίτι του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια. Έχει άραγε σχέση με αυτό που θέλει στο ποίημά του;
Ένα από τα ποιήματά του ήταν κι αυτό που διαβάσαμε κι όπως έχουμε μάθει πολλά ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών έχουν μελοποιηθεί. Άκουσε λοιπόν κι αυτό.
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης έγραφε σε μία γλώσσα που ήταν μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής. Αν θέλεις να διαβάσεις κι άλλα ποιήματα του Καβάφη πάτα την εικόνα παρακάτω.
Δεν έγραψε όμως ο Καβάφης ποιήματα με ζωάκια αλλά και πολλοί άλλοι. Θες να διαβάσεις μερικά; Πάτα την εικόνα παρακάτω και διάλεξε από το Σπουδαστήριο νέου Ελληνισμού.
Θέλεις να παίξεις και δύο παιχνιδάκια; Τα βρήκα στη σελίδα "Ποδήλατο". Στο πρώτο προσπάθησε να αναγνωρίσεις τις φωνές των ζώων.
Και σε αυτό φτιάξε το δικό σου τραγούδι με τις φωνές από τα αλογάκια.
Ο Καβάφης γεννήθηκε τον Απρίλιο. Μπες στο λογισμικό του υπουργείου, πάτα την εικόνα Το εργαστήρι μου κι έπειτα Ημερολόγιο. Βρες στον μήνα Απρίλιο τον Καβάφη και ζωγράφισε δίπλα στο ημερολόγιο το σπίτι με κήπο. Μπορείς έτσι σιγά- σιγά να συμπληρώσεις όλο το ημερολόγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου