Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (1) 

Μετά το ανθολόγιο και τις φάλαινες ασχοληθήκαμε με ένα άλλο θηλαστικό, τα δελφίνια και γενικεύοντάς το με όλα τα πλάσματα της θάλασσας.
Τα δελφίνια είναι έξυπνα και στο κείμενό μας λέγονται ακροβάτες της θάλασσας. Σκεφτήκαμε γιατί να τα παρομοιάζει με ακροβάτες και βρήκαμε πολλές απαντήσεις. Ίσως γιατί πηδούν πάνω από το νερό για να αναπνεύσουν ή γιατί παίζουν με τα νερά των πλοίων 
ή γιατί είναι από τα ζώα που μαθαίνουν εύκολα κόλπα!
Όπως και να έχει τα δελφίνια είναι υπέροχα πλάσματα 
και σύμφωνα με το βιβλίο μας έχουν σώσει πολλές φορές τη ζωή ανθρώπων ή ζώων που κινδυνεύουν. 
Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τα δελφίνια παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.
Άκουσε κι ένα τραγούδι για τα δελφίνια.
Πατώντας την εικόνα παρακάτω θα μεταφερθείς σε μία σελίδα με ένα βιβλίο για τα δελφίνια. Μπορείς να το διαβάσεις από τον υπολογιστή ή μπορείς να το εκτυπώσεις και να το ζωγραφίσεις.
πηγή: emathisi.weebly
Με αφορμή τα δελφίνια και τις φάλαινες είδαμε όλα τα πλάσματα της θάλασσας. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να δεις κι άλλες φωτογραφίες τέτοιων ζώων από το Φωτόδεντρο.
Κι αν πατήσεις την εικόνα παρακάτω μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για το ζωάκι που σε ενδιαφέρει.
Κι αν θέλεις μπορείς να παίξεις ένα κρυπτόλεξο με τα ζώα της θάλασσας.
Τα δελφίνια όμως κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τις θάλασσες. Υπάρχουν ορισμένες οργανώσεις που προσπαθούν να προστατεύσουν τα απειλούμενα είδη. Μία από αυτή είναι και η  wwf. Πατώντας την εικόνα του πάντα θα μεταφερθείς στη σελίδα της και πατώντας την εικόνα για τα απειλούμενα είδη θα μάθεις περισσότερα.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω και συνδυάζοντας το μάθημά μας με τη Μελέτη και το Ανθολόγιο κάθε παιδί ανέλαβε κι ένα απειλούμενο ζώο για να φτιάξει την ταυτότητά του. Αφού συνέλεξε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν το παρουσίασε στους συμμαθητές του για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου