Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ, ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

Τα Χριστούγεννα μας φέρνουν στο μυαλό έλατα και ταράνδους, κάλαντα και γλυκά, δώρα και Άγιο Βασίλη αλλά ουσιαστικά αυτή τη μέρα γιορτάζουμε τα γενέθλια του Χριστού, όπως κάθε χρόνο γιορτάζουμε και τα δικά μας γενέθλια που τόσο σημαντικά είναι για μας.Μετά από καταιγισμό λέξεων για τα Χριστούγεννα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού. Και όλα ξεκινούν από μία μανούλα! Όταν η Παναγία έχασε τους γονείς της οι ιερείς του ναού την αρραβώνιασαν με τον Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ. Κάποια στιγμή ο αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παναγία και της είπε ότι θα γεννήσει το Χριστό. Ξεφύλλισε το βιβλίο παρακάτω για να δεις τις εικόνες από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
πηγή: Φωτόδεντρο
Παίξε το παρακάτω παιχνίδι από το Φωτόδεντρο και προσπάθησε να βρεις μέσα στο κρυπτόλεξο 5 λέξεις σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Ο αυτοκράτορας Αύγουστος έδωσε διαταγή να απογραφούν όλοι οι υπήκοοι στον τόπο καταγωγής τους. Έτσι, ο Ιωσήφ πήρε τη Μαρία και ξεκίνησαν για τη Ναζαρέτ. Για να μην γίνομαι κουραστική μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο για τη γέννηση του Χριστού.
Αν έχεις χρόνο μπορείς να παρακολουθήσεις κι αυτό.
Τον Χριστό τον συναντάμε και με το όνομα Ιησού ή Εμμανουήλ που σημαίνει: Ο Θεός είναι μαζί μας. Ξεφύλλισε το παρακάτω βιβλίο από το Φωτόδεντρο για να δεις πώς έχουν ζωγραφίσει πολλού αγιογράφοι τη γέννηση του Χριστού.
Πάμε να κάνουμε ένα κουίζ για όσα μάθαμε; Ταίριαξε τις προτάσεις μεταξύ τους.
πηγή: Φωτόδεντρο
Διάβασε το ποίημα της αριστερής στήλης κι απάντησε στις ερωτήσεις της δεξιάς.
πηγή: Φωτόδεντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου