Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 
Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος για την κυκλοφοριακή αγωγή είναι να μάθουν τα παιδιά τον Κ.Ο.Κ. , τι περιλαμβάνει και γιατί μας είναι απαραίτητος.
Ξεκινώντας το μάθημά μας διαβάσαμε το βιβλίο "Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ."
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την παρακάτω παρουσίαση κι απαντήσαμε στις ερωτήσεις της.
Μέσα από την παρουσίαση ομαδοποιήσαμε τα σήματα, μάθαμε τα χαρακτηριστικά τους και τη σημασία τους κι έτσι ήμασταν έτοιμοι να τα φτιάξουμε κι εμείς. Χωριστήκαμε λοιπόν σε ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε να φτιάξει κάποια από τα σήματα που ανήκουν σε κάθε κατηγορία.Έπειτα παίξαμε παιχνίδια με τα σήματά μας. Φτιάξαμε παζλ και κάθε παιδί έβαζε ένα σήμα στο μυαλό του. Τα υπόλοιπα παιδιά μπορούσαν να του κάνουν μέχρι 3 ερωτήσεις για να ανακαλύψουν ποιο σήμα είχε στο μυαλό του. Τέλος φτιάξαμε τα δικά μας σήματα, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του σχολείου και της τάξης, για να τα κολλήσουμε στην τάξη και στο σχολείο.
Προειδοποιητικά!


Απαγορευτικά!Υποχρεωτικά!Πληροφοριακά!
Σε αυτή την ομάδα τα ξεχάσαμε στο σπίτι!!!
Άκουσε κι ένα τραγουδάκι για τον κύριο Κ.Ο.Κ.

Κι αφού γίναμε ξεφτέρια στα σήματα παίξαμε ένα επιτραπέζιο από την Τροχαία χρησιμοποιώντας για πιόνια αυτοκινητάκια που φέραμε για την μακέτα μας.

Τα μάθαμε όλα όπως τον Μικρό Νικόλα!
Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε και τη μακέτα μας. Της προσθέσαμε φανάρια και σήματα.

Τέλος, βάλαμε τα οχήματά μας και δεν παραλείψαμε το αεροδρόμιο και το λιμάνι μας.Τα παιδιά μου έκαναν εξαιρετική δουλειά!!!
Πόσο καλά έμαθες τα σήματα οδικής κυκλοφορίας; Για να το μάθεις κάνε το παρακάτω κουίζ.
Παίξε και το παρακάτω παιχνίδι και ταίριαξε τα σήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου