Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 

Με το πολύ ωραίο αυτό απόσπασμα από το θεατρικό του Ευγένιου Τριβιζά συνεχίσαμε το ταξίδι μας στον χειμώνα. Αυτή τη φορά είχαμε για συντροφιά έναν χιονάνθρωπο που δεν  ήθελε να λιώσει μιας και το υποσχέθηκε στην Μαριάννα.Το κείμενο του βιβλίου μας μπορείς να το δεις στο παρακάτω βιντεάκι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.
Το κείμενο όμως αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από το θεατρικό του Ευγένιου Τριβιζά "Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι". Αν έχεις χρόνο μπορείς να δεις ολόκληρο το θεατρικό που είναι χωρισμένο σε δύο κομμάτια από τα παρακάτω βίντεο.

Το θεατρικό αυτό έχει και πολύ ωραία μουσική και τραγούδια που μπορείς να τα ακούσεις εδώ.
Για άλλη μια φορά μιλήσαμε για τον καιρό αλλά τώρα δώσαμε περισσότερο σημασία στο επάγγελμα του μετεωρολόγου και στο δελτίο καιρού. Μιας και τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο δελτίο καιρού μας είναι πια γνώριμα. Πάμε να δούμε ξανά ένα δελτίο καιρού και μετά θα γίνουμε κι εμείς μετεωρολόγοι. Άκου προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί και τον τόπο που δείχνει στον χάρτη.
Και τώρα που θυμηθήκαμε πώς τα λέει ο μετεωρολόγος ας παίξουμε. Από το λογισμικό του υπουργείου πάτα την εικόνα που λέει εργασία και μετά το επάγγελμα μετεωρολόγος για να φτιάξεις το δικό σου δελτίο καιρού.
Σε αφήνω με ένα ωραίο βιβλίο του Μάνου Κοντολέων "Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει" από τη σελίδα του Μικρού αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου