Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 

Οι 5 αισθήσεις μας μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας.
Αφού είδαμε ποιες είναι αυτές οι 5 αισθήσεις 

μάθαμε περισσότερα για αυτές με το παρακάτω βιντεάκι.
Κάναμε και μία μικρή δραστηριότητα για την κάθε μία. Για τη γεύση κλείσαμε τα μάτια μας και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποια φαγητά δοκιμάζαμε. Για την αφή δέσαμε τα μάτια μας με ένα μαντίλι και προσπαθούσαμε να αναγνωρίσουμε τον συμμαθητή που πιάναμε, σαν την τυφλόμυγα. Για την όραση κλείσαμε τα αυτιά μας και βλέποντας το παρακάτω βίντεο προσπαθούσαμε να αναγνωρίσουμε τα ζώα.
Για την όσφρηση φέραμε μπαχαρικά και μυρωδικά και με κλειστά τα μάτια προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι μυρίζαμε. Και τέλος για την ακοή κλείσαμε τα μάτια μας και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποια ζώα ακούγαμε από το παρακάτω βίντεο.
Είπαμε πού χρησιμοποιούμε την κάθε μας αίσθηση
και κάναμε κι εμείς ότι και το παρακάτω τραγουδάκι.
Μιλήσαμε για το τι συμβαίνει όταν χάνουμε μία από τις αισθήσεις μας. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους ανθρώπους που έχασαν την ακοή τους και χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα όπως είχαμε μάθει εδώ και ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους. 
Μάθαμε ότι οι τυφλοί χρησιμοποιούν ένα μπαστούνι για όδηγό τους
και τα πεζοδρόμια έχουν κάτω ραδβώσεις για να τους βοηθούν και να τους ειδοποιούν για τα εμπόδια. Μάθαμε επίσης ότι κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους για να τους οδηγούν.

Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στα παιδιά ήταν πώς μαθαίνουν να διαβάζουν με το σύστημα μπράιγ.
Τελειώσαμε με ένα τραγουδάκι για τις 5 αισθήσεις
κι ένα όμορφο παραμυθάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου