Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
 ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 

Κι εγώ όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω γιατρός και μάλιστα παιδίατρος. Ποιος δεν ήθελε; Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με τα ιατρικά επαγγέλματα με τη βοήθεια του κυρίου Αντώνη Τζωρμπατζάκη, οδοντίατρου.
Ο κύριος Αντώνης μας μίλησε γενικά για την ιατρική αλλά εστιάσαμε στην ειδικότητά του, την οδοντιατρική. Γινόμαστε ξανά δημοσιογράφοι,
παίρνουμε τις κάρτες των ερωτήσεων
κι αρχίζουμε τον βομβαρδισμό. Μιας και είμαστε σε ηλικία που αρχίζουμε να χάνουμε τα νεογιλά μας δόντια καταλαβαίνετε τι επικράτησε. Ο κύριος Αντώνης με πολλή υπομονή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και μάλιστα μας κρατούσε και κάποια από τα εργαλεία της δουλειάς του για να τα δούμε.
Μας εξήγησε πώς χρησιμοποιεί το καθένα 








και πώς εργάζεται. Αυτό μας έκανε να ξεφοβηθούμε λίγο τον οδοντίατρο κι ελπίζω την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάμε να τον επισκεφτούμε χωρίς φόβο και κλάματα. Με την ευκαιρία αυτή μας μίλησε και για το βούρτσισμα των δοντιών, πώς να τα περιποιούμαστε σωστά και πώς να χρησιμοποιούμε το οδοντικό νήμα. 
Δώσαμε υπόσχεση να κρατάμε όλοι τις οδοντόβουρτσές μας για ένα ομαδικό βούρτσισμα και μετά θα ελέγξουμε πόσο καλά τα βουρτσίσαμε. 
Έτσι την επόμενη μέρα φέραμε τα όπλα μας κι ετοιμαστήκαμε για ένα ομαδικό βούρτσισμα σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντίατρου.


Το ευχαριστηθήκαμε κι ενθουσιαστήκαμε!
Μετά από αυτή την παρουσίαση πολλά παιδιά ήθελαν να γίνουν οδοντίατροι! 
Κύριε Αντώνη, σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που μας αφιερώσατε και τις χρήσιμες συμβουλές που μας δώσατε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου