Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
 Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ 

Τώρα που φτάνουμε στο τέλος των παλιών επαγγελμάτων αποφάσισα να ξεκινήσουμε και τα σύγχρονα για να βλέπουμε ποια από τα παλιά υπάρχουν ακόμα, πώς εξελίχθηκαν αλλά και ποια καινούρια εμφανίστηκαν. Για πρώτη φορά γνωρίσαμε το επάγγελμα του αστυνομικού και του τροχονόμου με τη βοήθεια της κυρίας Ιωάννας Σαρηγεωργίου.Η κυρία Ιωάννα, που εργάζεται στη δημοτική αστυνομία Ηρακλείου, μας έκανε την τιμή να έρθει στην τάξη μας, να μας μιλήσει για τη δουλειά της και να μοιραστεί μαζί μας τον τρόπο εργασίας της. Την παρακαλέσαμε να έρθει με τη στολή της, πράγμα που μας εντυπωσίασε, και ετοιμαστήκαμε να της πάρουμε συνέντευξη. 
Γίναμε για λίγο δημοσιογράφοι, γνωρίζοντας έτσι παράλληλα και αυτό το επάγγελμα,
πήραμε τις κάρτες με τις ερωτήσεις που είχαμε ετοιμάσει, ανάλογα τα ενδιαφέροντά μας
και πιάσαμε δουλειά. 
Η κυρία Ιωάννα με πολλή υπομονή απάντησε στις ερωτήσεις μας και μάθαμε πολλά από εκείνη. 
Μας είπε ότι στη δουλειά της ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες, αν έχουν σταθμεύσει σωστά τα αυτοκίνητα, ελέγχει τις άδειες των παραγωγών ή τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων. Μας έφερε να δούμε τα εργαλεία της δουλειάς της και μας εξήγησε πώς εργάζεται όταν πρέπει να κόψει μία κλήση.


Αφού απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεών μας μας εξήγησε τα σήματα κυκλοφορίας με μία ωραία παρουσίαση 
 και μας ετοίμασε ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Φτιάξαμε τα δικά μας σήματα οδικής κυκλοφορίας,

 γίναμε οι ίδιοι οχήματα και κινηθήκαμε στο χώρο ακολουθώντας τις οδηγίες της
και λύσαμε κρυπτόλεξα κι αντιστοιχίσεις με τα σήματα και τα οχήματα. Περάσαμε καταπληκτικά και τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ.
Ευχαριστώ από καρδιάς την κυρία Ιωάννα για την προθυμία της να μοιραστεί μαζί μας το χρόνο της και την αρωγή της στο πρόγραμμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου