Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ; 

ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ; 

1. ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΙ!

Φέτος με τα παιδιά μου θα δουλέψουμε την διαφορετικότητα, την αποδοχή και τον σεβασμό της μέσα στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και μέσα από παραμύθια και δραστηριότητες. Για πρώτο μάθημα διαλέξαμε τα σκαντζοχοιράκια.
Για αφόρμηση παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο.
Μιλήσαμε για το τι διαφορετικό έχει ο σκαντζόχοιρος και γιατί τα άλλα ζωάκια τον φοβούνταν και τον απέφευγαν. Μιλήσαμε για φόβους και συναισθήματα και από τις δύο πλευρές αλλά και τον τρόπο που σκέφτηκαν να διαχειριστούν εκείνο που τα φόβιζε προκειμένου να γίνουν μία παρέα.
Στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι "Ο Ακανθούλης" της Βούλας Παπαγιάννη
για να δώσουμε αφορμή για συζήτηση στο ότι κι εμείς κάποιες φορές αισθανόμαστε διαφορετικοί και δεν μας αρέσει. Θέλουμε να μοιάσουμε σε άλλους μήπως γίνουμε περισσότερο αποδεχτοί. Αλλά αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι και το χάρισμά μας.
Μεταφέραμε τη συζήτηση σε επίπεδο τάξης και μιλήσαμε για τα δικά μας διαφορετικά χαρίσματα. Κάθε παιδί έπρεπε όμως να εκφράσει κι ένα διαφορετικό χάρισμα για έναν συμμαθητή του που του αρέσει.
Ακούστηκαν πολλά και συγκινητικά!!!
Για το τέλος συζητήσαμε τι συμβουλές θα δίναμε στα δύο σκαντζοχοιράκια μας και τι θα κάναμε εμείς αν βλέπαμε έναν συμμαθητή μας να αισθάνεται έτσι. 
Κι όπως τα άλλα ζωάκια έδωσαν στο σκαντζοχοιράκι αφρολεξάκια για να μπορέσουν να το αγκαλιάσουν έτσι κι εμείς συμβολικά του βάλαμε ποπ-κορν για να δείξουμε πόσο πολύ το αποδεχόμαστε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου