Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΝΑ- ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ 

ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ 

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ 

Σήμερα αφιερώσαμε την ώρα του προγράμματός μας για να συνοψίσουμε όσα μάθαμε για την κοινωνία των μελισσών και όλα αυτά που μπορούμε να διδαχθούμε από αυτήν. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν η κυρία Ανδρεαδάκη Σταυρούλα, Ψυχολόγος- Οικογενειακή θεραπεύτρια με ειδίκευση στις θεραπείες μέσω τέχνης.Με τη βοήθεια της κυρίας Ανδρεαδάκη μάθαμε ότι η κοινωνία των μελισσών στηρίζεται στο σεβασμό, την αυτοθυσία, την οργάνωση και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της. Για να γίνει κάτι τέτοιο περισσότερο κατανοητό στα παιδιά η κυρία Ανδρεαδάκη χρησιμοποίησε παιχνίδια ομαδικά που στόχο είχαν να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη, το σεβασμό, τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των μικρών μου μαθητών. 
Τα παιδιά μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία έμαθαν να δείχνουν εμπιστοσύνη στον συμμαθητή τους και να βασίζονται στην υποστήριξη και βοήθειά του, να τον αποδέχονται και να τον σέβονται, να τον προσέχουν και να τον προφυλάσσουν. 
Για το τέλος η κυρία Ανδρεαδάκη κράτησε μία ομαδική εργασία όπου τα παιδιά έπρεπε να κατασκευάσουν το έμβλημα της κυψέλης τους. 
Το αρχικό σχέδιο χωρίστηκε στα 4 όσες και οι ομάδες των παιδιών. Κάθε ομάδα έπρεπε να αποφασίσει και να ζωγραφίσει κάτι που θα αντιπροσώπευε την φιλία και την συνεργασία όπως την είχαν στο μυαλό τους. Τα παιδιά μέσα από δημοκρατικό τρόπο, εκφράζοντας τη γνώμη τους και σεβόμενοι την γνώμη του συμμαθητή τους δημιούργησαν την εικόνα της φιλίας και συνεργασίας, όπως εκείνα την έβλεπαν, πάνω στο κομμάτι του εμβλήματος που τους αναλογούσε.



Στο τέλος ενώθηκαν όλα τα κομμάτια και δημιουργήθηκε το έμβλημα της κυψέλης του Β3.
Το βάλαμε στην τάξη μας για να μας θυμίζει πως η φιλία και η συνεργασία είναι βασικά συστατικά της ομαλής λειτουργίας μίας ομάδας. 
Η κυρία Ανδρεαδάκη δεν παρέλειψε να μας επιβραβεύσει για την όλη προσπάθειά μας μοιράζοντας στα παιδιά επαίνους για τη συμμετοχή τους.
Τα παιδιά σήμερα έδειξαν να το ευχαριστιούνται απεριόριστα. Ευχαριστώ πολύ την κυρία Ανδρεαδάκη Σταυρούλα για τη βοήθειά της και τη συνεργασία της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου