Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ; 

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 

Φτάσαμε και στην πυραμίδα! Η Πυραμίδα διατροφής είναι σημαντική γιατί περιγράφει τα τρόφιμα εκείνα που υπάρχουν σε κάθε ισορροπημένο διαιτολόγιο καθώς και πόσο συχνά πρέπει να τα τρώμε, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και μέσα στην εβδομάδα.
Μάθαμε ότι στη βάση της Πυραμίδας υπάρχουν  τρόφιμα που πρέπει να τα τρώμε καθημερινά και να συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Αυτά είναι το ψωμί, το ρύζι, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και οι πατάτες. Επίσης τα φρούτα, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και το λαδάκι. Στη μέση της Πυραμίδας βρίσκονται τα τρόφιμα εκείνα που θα πρέπει να καταναλώνονται είτε καθημερινά είτε σε εβδομαδιαία βάση. Αυτά είναι τα ψάρια, τα πουλερικά και τα αυγά. Στην κορυφή της Πυραμίδας βρίσκονται τα τρόφιμα εκείνα που θα πρέπει να τα τρώμε σε πολύ μικρότερη συχνότητα ή σπάνια. Αυτά είναι το κόκκινο κρέας, τα γλυκά και όλες οι τροφές που έχουν λίπος και ζάχαρη.
Με τις εικόνες που έφερναν τα παιδιά για κάθε ομάδα τροφίμων φτιάξαμε μία μεγάλη πυραμίδα για την τάξη μας.
Έπειτα το κάθε παιδί έφτιαξε την δική του πυραμίδα.

Για να τα θυμηθείς μπορείς να δεις την παρακάτω παρουσίαση. Επέλεξε την πυραμίδα στο μενού που θα σου βγάλει και μάθε περισσότερα για αυτήν.
Κι αν θέλεις να μάθεις κι άλλες πληροφορίες μπορείς να δεις την παρακάτω παρουσίαση από το Φωτόδεντρο.
Πόσο καλά τα έμαθες. Βάλε τα τρόφιμα στη σωστή τους θέση πάνω στην πυραμίδα.
Εδώ φτιάξε τη δική σου πυραμίδα διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου